Fantasy

Errementari aka The Devil and the Blacksmith (2017)

Raj i pakao ne idu jedno bez drugog. Ako ste vjernik i vjerujete u raj (i Boga), onda znate da postoji i ona “druga strana medalje”, pakao u kojem vlada nečastivi, vrag! I dok se večina (vjernika) klanja Bogu, postoje i oni koji slave nečastivog, a legende kažu da su neki s njim čak i sklopili ugovor. Upravo jednom takvom legendom se bavi fantasy horor Errementari redatelja i scenarista Paula Urkijoa Alijoa koji je snimljen u ko-produkciji Španjolske i Francuske.
Radnja ovog filma je smiještena u Baskiju 19. stoljeća. Alfredo stiže u maleno mjesto kako bi istražio slučaj koji ga vodi do kovačke radionice duboko u šumi, gdje živi kovač po imenu Patxi, čovjek o kojem seljaci pričaju priče, priče o tome kako je sklopio dogovor s đavlom. Jednog dana, djevojčica se ušulja u njegovu radnju i otkrije strašnu istinu koju kovač skriva.
Jedan od producenata ovog filma je i poznati Španjolski filmaš Álex de la Iglesia, poznat po naslovima kao što su Perdita DurangoCrimen ferpecto ili pak The Day of the Beast. U glavnim ulogama su Kandido UrangaEneko SagardoyUma BracagliaRamón AguirreGorka AguinagaldeJosean BengoetxeaJosé Ramón Argoitia, te još mnogi, mnogi drugi. Film je premijeru imao 12. listopada na Sitges Film Festivalu, a zatim se našao i na programu San Sebastián Horror and Fantasy Film Festivala. Datum službene kino/DVD/Blu Ray dsitribucije još nije poznat, ali za očekivati je d aćemo film moći pogledati u prvoj polovici 2018.

IMDB

Official site

Official Facebook Page

Basque Country, 19th century. Alfredo is investigating an event that leads him to a blacksmith’s shop deep in the forest, where a blacksmith named Patxi lives, a man the villagers tell stories about related to pacts with the devil. One day, an orphan girl sneaks into the shop, uncovering the terrible truth the man conceals.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.