Akcija

A Prayer Before Dawn (2017)

Tučnjave u zatvorima nisu ikakva “novost”, naprotiv, u nekim zatvorima je to svakodnevnica. Na temu zatvorskih šora je do sada snimljeno nekoliko filmova, kao primjerice Undisputed, Undisputed II: Last Man StandingUndisputed III: RedemptionFelon, In Hell, te još neki. A upravo tom temom se bavi i nezavisna biografska zatvorska borilačka drama A Prayer Before Dawn redatelja i ko-scenarista Jeana-Stéphanea Sauvairea.
A Prayer Before Dawn je film snimljen u koprodukciji čak 5 zemalja (UK, Francuska, Kambodža, SAD i Kina), a radnja istoga se zasniva na istinitom događaju te prati engleskog boksača Billya Moorea koji završi u zloglasnom tajlandskom zatvoru gdje je primoran boriti se na Muay Thai turniru kako bi se izborio za svoju slobodu.
Film je snimljen na autentičnim lokacijama u tajlandu, točnije Nakhon Pathom zatvoru u taljandu, a zatvorenike su između ostaloga odigrali stvarni bivši zatvorenici koji su odslužili svoje kazne u tajlanskim zatvorima. U glavnoj ulozi je  Joe ColeVithaya PansringarmPanya YimmumphaiNicolas ShakePornchanok MabklangSura Sirmalai, te mnogi drugi. U jednoj od uloga, i to onoj vlastitog oca, pojavljuje se i sam Billy Moore. Film je do sada bio prikazan na mnogobrojnim filmskim festivalima gdje ga je uglavnom popratio dobar glas, a službena američka premijera je zakazana za 13. travnja 2018.

IMDB

The true story of an English boxer incarcerated in one of Thailand’s most notorious prisons as he fights in Muay Thai tournaments to earn his freedom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.