Drama

Comic Sans (2018)

Znate li što su Times New Roman, Helvetica ili pak Futura!? Većina vjerojatno zna o čemu je riječ, ali za one koji su pomislili da se radi o nekakvim noćnim klubovima ili nečem takvom, radi se zapravo o fontovima. A jedan od poznatijih fontova je i comic-sans, font koji se obično koristi, kao što mu to i samo ime kaže, u stripovima. Comic Sans je ujedno i naslov najnovijeg uratka mladog redatelja Nevia Marasovića koji (na žalost) nema veze sa stripom.
Comic Sans je komična drama o mladom grafičkom dizajneru Alanu koji se može pohvaliti uspješnom karijerom. No isto se ne može reći za njegove odnose s bivšim djevojkama, kao ni s ocem – slikarom i hedonistom Brunom. Nakon propalog pokušaja da obnovi zadnju ljubavnu vezu, Alan odlazi na otok Vis. Ondje će se naći rastrgan između svog ekscentričnog oca, još jedne bivše djevojke i njezina zaručnika.
Ovo je Marasovićev četvrti film, i uz malo sreće nastavit će uspješan niz koji postavio sa prethodnim naslovima (The Show Must Go OnVis-à-vis, i Goran). Marasović se već na neki način pozabavio sa ovim filmom ranije, točnije u filmu Vis-à-vis koji se bavi redateljem i glumcem koji se pripremaju za film o ocu i sinu. Moglo bi se reći da Janko Popović Volarić ponavlja svoju ulogu iz filma Vis-à-vis jer upravo on igra sina u Comic Sansu, a on je zajedno sa Marasovićem i Rakanom Rushaidatom napisao i scenarij za ovaj film. Osim Volarića u filmu još igraju Zlatko BurićNataša JanjićMiloš TimotijevićAlma PricaInti SrajJette Ostan VejrupSara Hjort Ditlevsen, te još mnogi drugi. Comic Sans će premijeru imati 02. ožujka 2018. na Beogradskom Film Festivalu, a u redovnu hrvatsku kino distribuciju film kreće par dana kasnije, 08. ožujka.

IMDB

Official site

Official Facebook Page

A young and successful copywriter Alan Despot, after trying in vain to renew a broken relationship with his girlfriend, goes to the island of Vis and finds himself torn between his eccentric father, another ex-girlfriend and her fiancé. New situations and circumstances help Alan to view his own life from a new perspective.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.