Horror

Housewife (2017)

Pojedini redatelji snime i po nekoliko filmova prije nego što napokon postanu koliko-toliko “prepoznatljivi” u određenim krugovima. A nekima to uspije od prve, te odmah postanu prepoznatljivi zbog tog jednog filma koji ih “postavi na mapu”. Redatelj Can Evrenol je to uspio iz prve sa svojim dugometražnim prvijencom, Turskim hororom Baskin iz 2015. godine. Evrenol nastavlja u sličnom tonu sa još jednim hororcem, filmom Housewife kojega je također i napisao zajedno sa Cemom Özüduruom.
Housewife donosi priču o Holly koja je kao malena preživjela veliku traumu. Naime, njezinu sestru i njezinog oca ubila je njezina poremećena majka. Mnogo godina kasnije Holly je udata i usamljena, ali njezin život će uskoro postati još gori i čudniji nakon što posjeti “Umbrella of Love and Mind”.
U glavnim ulogama su Clémentine PoidatzAli AksözResit Berker EnhosDefne HalmanDavid SakuraiHaktan Kaan Icel, te još mnogi drugi. Housewife je do sada bio prikazan na nekoliko festivala (Sitges Film Festival, L’Étrange Festival, Morbido Film Fest itd.), a službena Turska premijera se održala 24. studenog 2017. Tijekom ove godine film će vrlo vjerojatno biti prikazan i u ostalim zemljama.

 

IMDB

Official site

On a snowy eve, Little Holly’s sister and father are killed by her frantic mother. Years later, Holly is married, lonely, and her life is soon about take a turn for the ultra weird, when she visits “Umbrella of Love and Mind”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.