Brazil

NAJAVA – The Nightshifter aka Morto Não Fala (2018)

Kad je čovjek bez posla, i kada je zbilja očajan, zna pomisliti “radit ću bilo što, samo da nađem posao”. I sam sam se našao u takvoj poziciji prije nekoliko godina. Ali koliko god da je teško biti bez posla, unatoč očaju, postoje poslovi koje samo rijetki mogu raditi. Kao primjerice, raditi u mrtvačnici. To definitivno nije radno okruženje za svakoga, posebice ne za one slabijeg želuca. No, s tim definitivno nema problema junak brazilskoga misterioznog horora The Nightshifter redatelja Dennisona Ramalhoa.
A spomenuti junak je Stênio, koji daklem radi noćnu smjenu u mrtvačnici jednog velikog i nasilnog grada. U svom poslu Stênio je vidio raznorazne gadosti, unakažene leševe u raznim gnjusnim stanjima, često žrtve užasavajućeg rata bandi. I dok bi većina bila prilično uznemirena viđenim, Stênio nije. I to iz razloga je mrtvi pričaju sa njim. Ne u nekom metaforičkom smislu već na vrlo doslovan način.
Ovo je prvi dugometražni film redatelja Ramalhoa koji je prethodno režirao tri kratka filma, te jedan segment (“J is for Jesus”) u omnibusu ABCs of Death 2. Film je snimljen sa budžetom od 3,3 milijuna brazilskih reala, odnosno svega 870 tisuća $, a u glavnim ulogama su Daniel de OliveiraFabiula NascimentoBianca ComparatoAnnalara Prates, te Marco Ricca. Premijera će se održati 17. srpnja 2018. na Fantasia International Film Festivalu u Kanadi, dok datum službene DVD/Blu Ray premijere još nije poznat.

 

IMDB

Stênio works the night shift at a morgue in a very large, very violent city. On the job, he sees cadavers in every conceivable state, often the victims of horrific gang warfare. While most would be rather unsettled by it all, Stênio is not. For the dead speak to him. Not in any metaphorical sense but in a very literal way.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.