Akcija

NAJAVA – The Great Battle (2018)

Kroz povijest su se vodili mnogobrojni ratovi diljem svijeta, a u nekim dijelovima naše planete ratovi još uvijek traju. Mnoge bitke su odlučile tijek povijesti, i o njima se piše i čita u povijesnim knjigama, kao primjerice Bitka kod Termopila gdje se sukobilo 300 spartanaca i 1000-e perzijanaca. Zatim bitka kod Gettysburga, najveća bitka u povijesti na prostoru Sjeverne Amerike koja je trajala 3 dana tijekom kojih je poginulo 50 tisuća amerikanaca! Ili pak bitka na Krbavskom polju koja se smatra početkom stogodišnjeg rata Hrvatskog Kraljevstva i Osmanskog Carstva. A jedna takva epska, i povijesno važna bitka se odvila u Koreji 645 godine, takozvana Opsada Ansa, a redatelj Kwang-shik Kim je o tom događaju snimio i film, Korejski povijesni spektakl The Great Battle.
The Great Battle donosi priču o opsadi Ansijeve tvrđave i epskoj bitci koja je trajala 88 dana, tijekom kojih su se Yang Man-chun i njegovi Goguryeo vojnici borili protiv 500.000 ljudi iz Tang dinastije koji su htjeli osvojiti tvrđavu.
Ako je vjerovati imdb-u, budžet ovog spektakla iznosi 15 milijardi Korejskih wona, odnosno oko 13,3 milijuna američkih zelembača. U glavnim ulogama su In-sung JoJoo-Hyuk NamDong-il SungSeol-Hyun KimSeong-woo BaeSung-woong Park, te Oh-seong Yu, i još mnogi drugi. Korejska premijera ovog filma će se održati u rujnu 2018.

 

IMDB

A historical film about the siege of Ansi Fortress and the epic eighty-eight day battle that Yang Man-chun and his Goguryeo troops fought against 500,000 invading Tang dynasty men to defend it.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.