Akcija

NAJAVA – Skjelvet aka The Quake (2018)

Ne znam za Vas poštovani čitatelji, ali ja se užasavam potresa! To je valjda jedan od mojih najvećih strahova u životu, i iskreno se nadam da neću nikada osobno osjetiti i vidjeti kako izgleda potres magnitude 5+ po Richteru. Na žalost, te sreće neće biti glavni junak norveške akcijske triler drame Skjelvet redatelja Johna Andreasa Andersena.
Radnja ovoga filma se zasniva na temelju povijesnih događaja iz 1904. kada je potres magnitude 5.4 po Richteru, sa epicentrom ispod samog glavnog grada Norveške, pogodio Oslo. Postoje znakovi koji ukazuju na to da bi u bližoj budućnosti moglo opet doći do velikog potresa u Oslu!
Ovo je nastavak jednog drugog norveškog filma katastrofe od prije par godina, The Wave iz 2015. inače prvog norveškog filma katastrofe koji se prometnuo u veliki hit u domovini, i ostvario treći najbolji kino rezultat u povijesti norveške kinematografije. Film je snimljen sa budžetom od 52 milijuna norveških kruna, odnosno 5,3 milijuna $, a glumačku ekipu čine redom Kristoffer JonerAne Dahl TorpJonas Hoff Oftebro, i Edith Haagenrud-Sande, koji svi redom ponavljaju svoje uloge iz prvog filma. A tu su još i pridošlice Ravdeep Singh Bajwa, te Kathrine Thorborg JohansenSkjelvet će premijeru imati 19. kolovoza 2018. na Haugesund Film Festivalu, dok u službenu kino distribuciju kreće 10-ak dana kasnije, 31. kolovoza.

IMDB

In 1904 an earthquake of magnitude 5.4 on the Richter scale shook Oslo, with an epicenter in the “Oslo Graben” which runs under the Norwegian capital. There are now signs that indicate that we can expect a major future earthquake in Oslo.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.