Akcija

NAJAVA – L Storm (2018)

Korupcija je hrvatska svakodnevnica, to je naprosto činjenica koju ne možemo pobiti. I dok je kod nas korupcija prihvaćena kao nešto normalno i uobičajeno, u nekim zemljama, kao primjerice Kini, postoje čak posebne organizacije koje se bore protiv korupcije. O jednoj takvoj organizaciji (ICAC – Independent Commission Against Corruption) je snimljen i film, hongkonški akcijski triler L Storm redatelja Davida Lama.
ICAC istražitelj William Luk, i glavni inspektor JFIU-a Lau Po-Keung, su se obojica našli u slijepoj ulicu u istrazi slučajeva podmićivanja i pranja novca. A uz sve to, Luk je suspendiran zbog optužbi da je i sam primio mito. Lau razotkrije da je netko pokušao podvaliti Luku, i da osoba koja je to učinila ima veze sa njihovim slučajevima. Sumnja padne na upravitelja banke Thomasa Yaua koji ima veze sa Wong Hoi-Woom, gangsterom koji ima veze sa pranjem novca. Nakon što Luk dobije važne informacije od svog šefa, u namjeri da skine ljagu sa svog imena, Luk mora staviti sve na liniju.
Ovo je inače nastavak filmova Z StormS Storm, a u glavnoj ulozi je ponovno Louis Koo, koji ponavlja ulogu istražitelja Williama Luka. A s njim se vratio i Julian Cheung. Od novih lica tu su još Kevin ChengStephy Tang, te Toby Chan. Hongkonška premijera ovoga filma će se održati 23. kolovoza 2018.

IMDB

ICAC Investigator William Luk and JFIU Chief Inspector Lau Po-Keung both hit a dead end in their investigation of a bribery case and a money laundering case. In the meantime, Luk was suspended when model Eva Ng went to Inspector Kenny Ching of ICAC’s Internal Investigation Group L, to file a report against him for accepting a $12M bribe. Lau discovered that Luk was set up and whoever framed him was connected to the case. He began to suspect the bank manager Thomson Yau as an accomplice to Wong Hoi-Wo, a gangster involved in money laundering activities. When Director Hong Liang of China’s Anti-Corruption & Bribery Bureau (ACBB) provided Lau with crucial information, it became clear the money laundering activities were connected to a corrupted Vice-Ministerial Level cadre. To clear his name, Luk has to put everything on the line…

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.