Akcija

NAJAVA – Deliler (2018)

Namjeravao sam započeti ovu najavu sa “spikom” o turskim sapunicama i njihovoj popularnosti, ali sam onda shvatio da tako započinjem gotovo svaku najavu nekog zanimljivog turskog filma! Stoga, umjesto da bulaznim o turskim sapunicama, evo odmah nekoliko rečenica o turskom povijesnom spektaklu Deliler redatelja Osmana Kaya.
Ovaj film je baziran na istinitim povijesnim događajima, a donosi priču o Delilerima, posebnoj konjaničkoj jedinici osmanske vojske koja je uglavnom djelovala na prvoj liniji služeći se gerila taktikom. Oni su također sudjelovali u sukobu Vlada III i Mehmeda II, gdje su odigrali ključnu ulogu.
Iako nije poznato koliki je točno iznos budžeta ovoga filma, prema riječima samih producenata, Deliler je najskuplji Turski film u novijoj povijesti, a na njemu je između ostaloga radila i ekipa koja je zaslužna za kostime u popularnoj TV seriji Game of Thrones.
U glavnim ulogama su Cem UçanErkan PetekkayaNur FettahogluYetkin DikincilerGülsah SahinIsmail FilizBatin Deniz UcanNamik Rüstem Khanli, te još mnogi, mnogi drugi. Turska premijera ovoga filma će se održati 22. studenog 2018. A na isti dan će se održati i Njemačka premijera.

IMDB

Story of Deliler, a cavalry unit of the Ottoman army which mainly acted as shock troops on the front lines by using guerrilla tactics. They were also part of the conflict between Vlad III and Mehmed II.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.