Akcija

NAJAVA – The Wandering Earth (2019)

Sunce je izvor života na Zemlji. To je znanstvena činjenica. Gotovo svi prirodni procesi na našoj planeti ovise o Suncu; ljudi, biljke i životinje ovise o toj užarenoj kugli na nebu koja utječe na razvoj i rast istih. Ali s druge strane, Sunce može biti štetno i opasno, a pojedini znanstvenici tvrde kako će upravo zbog sunca i (pre)visokih temperatura naša planeta kroz nekoliko desetaka godina postati nepodobna za život. Tom temom su se već bavili pojedini filmaši, kao primjerice Danny Boyle u filmu Sunshine, a sada će se tom temom pozabaviti i redatelj i ko-scenarist Frant Gwo u Kineskom avanturističkom SF spektaklu The Wandering Earth.
The Wandering Earth je zapravo ekranizacija istoimenoga romana autora Cixina Liua objavljenog 2000. godine, a donosi priču o skupini hrabrih astronauta koji kreću u opasnu misiju kako bi pronašli novu planetu za cijelo čovječanstvo nakon što je sunce počelo umirati.
Film je snimljen sa budžetom od čak 48 milijuna $, a glumačku ekipu čine redom Guangjie LiChuxiao QuMan-Tat NgJinmai ZhaoJiayin Lei, te kineska borilačka zvijezda  Jing Wu koji je prošle godine postigao ogroman box office uprijeh filmom Wolf Warrior II. Kineska premijera ovoga filma će se održati 05. veljače 2019.

 

IMDB

The sun is dying out, a group of brave astronauts set out to find new planet for the whole human race.

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.