Avanturistički film

NAJAVA – The Boat (2018)

Opsjednute nekretnine, tj. kuće, su česta tema horor filmova. S druge strane, opsjednute pokretnine, tj. vozila (automobili, motori, brodovi i slično) su se nešto rjeđe našli na filmskom platnu, iako nije na nema filmova te tematike. Primjerice, valjalo bi spomenuti Carpenterovu ChristineKingov Maximum Overdrive, ili pak The CarKilldozer, Super Hybrid, te Ghost Ship. A toj skupini će se uskoro pridružiti i nezavisni britanski misteriozni horor triler The Boat redatelja, ko-scenarista i ko-producenta Winstona Azzopardia.
Naime, The Boat donosi priču o jednom ribaru koji se tijekom ribolova izgubi usred guste magle, te naiđe na naizgled napuštenu jedrilicu. Ali kada započeti njegova borba za preživljavanje protiv nepoznatog neprijatelja, ubrzo će se ispostaviti da jedrilica možda i nije u potpunosti napuštena!
The Boat je film jednostavne premise i još jednostavnije izvedbe…jedan jedini glumac, Joe Azzopardi (redateljev brat), i jedna jedina lokacija (brod usred otvorenog mora). No ako je suditi prema prvim reakcijama sa Fantastic Festa gdje je film bio premijerno prikazan u rujnu ove godine, ta jednostavnost se isplatila, jer The Boat je navodno dosta dobar uradak, te ga pojedinci nazivaju spojem filmova Duel i All Is Lost. Početkom 2019. film će se zasigurno pojaviti i na raznoraznim VOD platformama, a poznato je da će Nizozemsku premijeru imati 27. veljače 2019.

 

IMDB

A lone fisherman on his daily run finds himself lost in a thick fog which proves impossible to navigate. The worst is yet to come when his encounter with a seemingly abandoned sailboat becomes a fight for survival against an enemy unknown.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.