Akcija

NAJAVA – In Search of the Last Action Heroes (2019)

Svaki iole ozbiljni(ji) filmofil koji filmove ne gleda samo zbog razbibrige i nije ograničen isključivo na recentne kino hitove ima neku svoju omiljenu filmsku dekadu koju je njemu najdraža ili najbolja, bilo da je riječ o 40-ima, 50-ima, 60-ima, 70-ima, 80-ima, ili pak 90-ima. E sad, ne znam koliko sam ja ozbiljan filmofil, ali osobno preferiram filmove iz 70-ih, 80-ih, te 90-ih, s tim da poseban naglasak ide na 80-e, moju najdražu filmsku dekadu.
Kao što je opće poznato, 80-e se obilježili ponajprije hororci, SF filmovi, te ponajviše akcijski žanr! Macho akcija i nabildani junaci koje su redom tumačili SchwarzeneggerStalloneVan DammeLundgren, te još mnogi drugi, obilježili su djetinjstvo mnogih koji su rođeni sredinom 70-ih, odnosno početkom 80-ih, i samim time odredili cijelu jednu generaciju filmofila koja na filmove te dekade, tj. akcijske filmove te dekade, gleda sa posebnim divljenjem. Jedan od tih filmofila je i Oliver Harper, mladić koji se već godinama na svom YouTube kanalu kroz svoje detaljne i zanimljivije retrospektive, komentare i recenzije bavi filmovima 80-ih. I sad, nakon 500-injak videa koje je posvetio mnogobrojnim naslovima 80-ih (kao i nekih drugih dekada), čovjek je odlučio napraviti iscrpan i detaljan dokumentarac koji će se pozabaviti najpopularnijih žanrom 80-ih (akcijom); In Search of the Last Action Heroes. A kako bi uspio u tom naumu, Harper je potražio pomoć fanova putem Kickstarter i Indiegogo kampanja, koje su bile i više nego uspješne.
Prema Harperovim riječima, In Search of the Last Action Heroes će se pozabaviti pričama iza akcijskog žanra 80-ih godina, istražujući kako su studiji uspjeli mnogobrojnim pretjeranim over the top naslovima definirati žanr i stvoriti mega-zvijezde tog doba.
Harper je uspio pred kamere posjesti ljude poput Michaela BiehnaStevena E. de SouzaRicharda DonneraBilla DukeaSama FirstenbergaMario KassaraMarka L. LesteraSheldona LettichaErica RobertsaCynthiu Rothrock, te još mnoge druge koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali u stvaranju mnogobrojnih poznatih i manje poznatih kultnih naslova. Pokušati će intervjuirati i vodeća imena žanra kao što su Arnie i Sly, ali o tome za sada nema riječi. A hoće li se ova dva titana akcijskog žanra uistinu biti dijelom ovog dokumentarca, saznati ćemo u ožujku 2019., kada bi In Search of the Last Action Heroes trebao ugledati svijetlo dana.

IMDB

Official Facebook Page

“In Search of the Last Action Heroes” the most comprehensive retrospective of the ’80s action film genre ever made.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.