Avanturistički film

NAJAVA – Copperman (2019)

Već nekoliko godina uzastopce superherojski filmovi razvaljuju kino blagajne i zarađuju ogromne novce. Ni prošle godine nije bilo ništa drugačije, te su se među vodećim filmovima po zaradi između ostaloga našli Avengers: Infinity WarBlack PantherVenom i Aquaman, itd. I dok jednima očito nikad dosta superherojskih filmova, drugima je već pomalo puna kapa svega toga, i samo čekaju trenutak kada će taj trend pasti u zaborav (što se vrlo vjerojatno neće dogoditi tako brzo).
Ali ima u svemu tome i ona druga, ljepša strana, humanitarna strana, a to su djeca. Posebice djeca sa raznoraznim posebnim potrebama koja u tim (filmskim) superjunacima vide svoje uzore i inspiraciju.
Stoga je lijepo vidjeti kako sve te velike zvijezde koje tumače te popularne superheroje,  svako toliko učine dobro djelo, te kostimirani posjete dječicu u bolnicama ili domovima, i tako im uljepšaju živote. Znam da će neki sad reći “ma to rade zbog samopromocije”, ili nešto slično tome, u čemu možda ponekad i ima istine, no to svejedno ne umanjuje značenje njihovog čina za tu dječicu.
Ali dobro, ja sam se sad razvezao o tome tebi, iako s razlogom, jer su upravo dječica sa posebnim potrebama i superheroji glavni junaci  talijanske obiteljske avanturističke drame Copperman redatelja Erosa Pugliellia.
Točnije, Copperman donosi priču o avanturama čovjeka pod imenom Anselmo koji ima autizam, a koji ostvari svoj dječački san i postane superheroj Copperman, unatoč tome što je “poseban”.
Autori ovaj film opisuju kao spoj Forresta Gumpa i Amélie, a možemo se samo nadati da će film i kvalitetom biti barem približno sličan spomenutim uradcima. U glavnim ulogama su Luca ArgenteroTommaso RagnoGalatea RanziGianluca GobbiEleonora Pieroni, te još mnogi drugi. Talijanska premijera filma Copperman će se održati 07. veljače 2019.

IMDB

The adventure of a man who has autism, Anselmo, who lives his childhood dream and becomes a superhero named Copperman despite being “special”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.