Akcija

NAJAVA – Il primo re aka The First King (2019)

Pretpostavit ću da smo manje-više svi ovdje išli u školi i učili povijest, te da smo samim time upoznati sa pričom, odnosno legendom o Romulu i Remu. Ali za svaki slučaj, evo kratki podsjetnik, Romul i Rem su prema legendi, sinovi Marsa (Aresa) i svećenice Rhea Silvie, kćeri Numitora, kralja Albalonga. Numitorov brat Amulius se bojao kada blizanci odrastu da će mu oduzeti vlast, te je naredio robu da ih baci u rijeku Tiber. Ali preživjeli us, a legenda još kaže da i ih je hranila vučica, i odgojili pastiri, a kada su odrasli, braća su ubila Amuliusa i osnovala Rim. Točnije, Romul je osnovao Rim nakon što je ubio svog brata Rema, i postao prvi kralj.
Ali dobro, da se ja sad ne bi previše zapetljao u tu legendu, predstavit ću vam u nekoliko kratkih crta talijanski povijesni spektakl Il primo re redatelja i ko-scenarista Mattea Roverea koji se bavi upravo legendom o Romulu i Remu i osnutku Rima.
Romul i Rem su 18-godišnja braća koji žive u miru u blizini rijeke Tiber. Uvjeren da je veći od volje bogova, Rem vjeruje da bi trebao postati kralj grada kojeg će osnovati zajedno sa svojim bratom. Ali njihova tragična sudbina već je zapisana. Ovo nevjerojatno putovanje vodit će dva brata u stvaranje jednog od najvećih carstava koje je svijet ikada vidio.
Film je snimljen u ko-produkciji Italije i Belgije sa budžetom od 8 milijun€, (navodno) na latinskom jeziku. U glavnim ulogama su Alessandro Borghi i Alessio Lapice, dok ostatak glumačke ekipe čine Fabrizio RongioneMassimiliano RossiTania GarribbaLorenzo GleijesesVincenzo Crea, te još mnogi, mnogi drugi. Talijanska premijera ovoga filma će se održati 31. siječnja 2019., a 2-3 mjeseca nakon toga, kada izađe na blu ray-u i VOD platformama, ćemo ga vjerojatno moći pogledati i mi ostali.

IMDB

Romulus and Remus are 18-year-old shepherds brothers living in peace near the Tiber river. Convinced that he is bigger than gods’ will, Remus believes that he is meant to become king of the city he will found together with his brother. But their tragic destiny is already written. This incredible journey will lead the two brothers to creating one of the greatest empires the world has ever seen.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.