Borilački

NAJAVA – Donnybrook (2018)

Borbe u kavezima su popularni oblik zabave za veliki dio muške (i ponešto ženske) publike, te su ekvivalent gladijatorskim borbama. Doduše, naći će se dosta onih koji će reći kako je to sve skupa previše opasno, nasilno i krvavo, i da bi takav “sport” trebalo zabraniti. Ali činjenica je da se takvo nešto neće dogoditi tako skoro, doklem god u svemu tome ima zarade, a na borbama u kavezu  itekako dobro zarađuju borci, promotori i te još neki drugi ljudi.
Postoji tu i ona druga, mračnija I opasnija strana ilegalnih borbi, koja se baš poput profi sporta, također vrti oko zarade. A upravo su zarada, i mogućnost boljeg života, motiv junacima nezavisne krimi drame Donnybrook redatelja i ko-scenarista Tima Suttona, a jedinio što trebaju, je pobijediti u borbi.
Earl je bivši marinac i otac, odlučan u tome da osigura bolji život za svoju obitelj – bez obzira što morao napraviti da to postigne. Angus je nasilan trgovac drogom koji iza sebe ostavlja trag smrti i razaranja. A Delia je progonjena žena koja će učiniti sve da pobjegne od svijeta kriminala koji više ne može podnijeti. U svom njihovom svijetu “ubij ili budi ubijen”, svi putevi će ih dovesti do Donnybrooka: nezakonite borbe u kavezu gdje se borci goloruki bore za nagradu od 100.000 dolara. To je ili njihova posljednja šansa za spas – ili smrtna kazna.
Donnybrook je ekranizacija istoimenoga romana autora Franka Billa, a glavnim ulogama su Jamie BellFrank GrilloMargaret QualleyJames Badge DaleChris BrowningAdam BartleyPat Healy, te još mnogi drugi. Film je premijeru imao prošle godine na Toronto international Film Festivalu, a nakon toga je bio prikazan na nekoliko drugih festivala, primjerice na Philadelphia International Film Festivalu i Fantastic Festu. Na ovom potonjem je film čak osvojio i nagradu za najbolji film, a popratile su ga generalno i dosta dobre kritike. Službena američka limitirana kino i VOD premijera će se održati 15. veljače 2019.

IMDB

Three desperate souls must fight their way out of a dead-end world in this bracing, gut-punching glimpse into America’s dark underbelly. Earl is a struggling ex-marine and father determined to make a better life for his family—no matter what it takes. Angus is a violent, unhinged drug dealer who leaves a trail of death and destruction in his wake. And Delia is a haunted woman who will do anything to escape a life of crime she can no longer bear. In their kill-or-be-killed world, all roads lead to the Donnybrook: an illicit backwoods cage match where bare-knuckled fighters brawl for a shot at a $100,000 prize. It’s either a last-ditch chance at redemption—or a death sentence.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.