Akcija

NAJAVA – Le chant du loup aka The Wolf’s Call (2018)

“Imao si samo jedan posao”! Koliko puta u životu ste to čuli? Pa sigurno više od jednom, samo nadam se da to nitko nije govorio vama, jer ako je, onda bi značilo da taj jedan posao koji ste imali za napraviti, ste odradili loše. Ali hej, kako kaže onda stara, “tko radi taj i griješi”, i svakome se može dogoditi pogreška bez obzira što radio. Ali kada o vašem poslu ovise životi mnogih, onda pogrešaka nipošto ne bi smjelo biti! A upravo na jednom takvom radnom mjestu radi junak Francuske podmorničke triler drame Le chant du loup redatelja i scenarista  Abela Lanzaca, i da stvar bude još gora, dogodit će mu se pogreška koja će umalo izazvati kaos u svijetu!
Daklem, Le chant du loup donosi priču o posadi podmornice koja se mora boriti za svoj opstanak nakon pogreške koju je napravio čovjek zadužen za sonar, a koja će cijelu njihovu zemlju – i ostatak svijeta – dovesti na sam rub apokalipse.
Glumačku ekipu ovoga filma predvodi par poznatih imena francuske kinematografije, a to su Omar Sy i Mathieu Kassovitz, dok ostatak ekipe čine François CivilReda KatebPaula BeerEtienne Guillou-Kervern, te još mnogi drugi. Film je parišku premijeru imao 17. siječnja, a službena francuska premijera se održala 20 siječnja, a prve kritike su dosta pozitivne. Kroz 2-3 mjeseca film će izaći i na DVD-u/Blu rayu.

 

IMDB

Story about a crew that has to fight for their survival after a mistake made by their sonar man, that will lead their country – and the rest of the world – to the brink of apocalypse.

1 reply »

  1. Film nije loš, ali mi nekako “smrdi” na kopiju Lova na Crveni Oktobar (doduše ne u potpunosti).
    Chanteraide (Francois Civil) me podsjeća na kombinaciju Jacka Ryana (u LNCO Alec Baldwin) i pomorca Jonesa (u lovu na co on je bio sonarni operater na podmornici USS Dallas, Courtney B. Vance), čak i prizor kada Chanteraidea prebacuju helikopterom na podmornicu je kopiran iz Lova. Rekao bih da je prića mješavina Lova na Crveni Oktobar i Grimizne Plime uz dodatak dekorativne ljubavne veze kao ona u francuskoj kopiji Top Guna (Sky Fighters/Les Chevaliers du Ciel, koji je također solidan akcić, ali malo mi je nevjerojatno da bi striptizeta bila pilotkinja lovačkog aviona). Plus redatelj/scenarist je kreditiran pod pravim imenom Antonin Baudry, a ne pod pseudonimom pod kojim je napisao tekst za strip “Diplomantske kronike” aka “Quai d’Orsay”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.