Akcija

NAJAVA – Maria (2019)

Ime Maria (iliti po naški Marija) se često provlačilo kroz povijest i kroz pop-kulturu. Tako je Maria “akterica” poznate istoimene pjesme Carlosa Santane, a to je samo jedan od mnogobrojnih pjesama o Marijama. Maria je također i prvi filmski robot u povijesti filma iz kultnog uratka Fritza Langa Metropolis. A Maria je ujedno i jedan od važnijih i poznatijih Biblijskih likova, a tu je između ostaloga i Marija Terezija, kraljica Ugarske. No, bilo kako bilo, nas u ovom slučaju zanima jedna druga Maria, a onda je glavna junakinja Filipinskog akcijskog trilera Maria redatelja i ko-scenarista Pedringa Lopeza.
Točnije, Maria je bivši ubojica kartela BlackRose koja je namjerno izdala taj kartel odbivši dovršiti svoju misiju, pa je stoga kartel naredio njezino ubojstvo. Ali ona je lažirala vlastitu smrt te stvorila novi obiteljski život, daleko od svoje prošlosti. Ali kako to obično biva, njezina mračna prošlost ju ipak sustigne, pa kada kartel otkrije da je živa, to rezultira smrću njezine obitelji. Maria stoga krene u osvetnički pohod kako bi sredila sve one koji su joj oduzeli novi život.
Ovako na prvu, reklo bi se posve bazična priča, ništa novo, ništa specijalno. No, to ipak ne znači da film neće biti dobar, zanimljiv, ili barem zabavan. Film je inače snimljen sa budžetom od 1,2 milijuna $, a u glavnim ulogama su Cristine ReyesGermaine De LeonJennifer LeeAndrea Del RosarioSonny SisonCindy MirandaJohnny Revilla, te još mnogi drugi. Filipinska premijera će se održati 27. ožujka 2019., a tijekom godine će film (nadam se) postati dostupan i u ostatku svijeta putem VOD platformi, DVD-a, i Blu raya.

IMDB

When a former BlackRose cartel assassin deliberately betrays them by refusing to complete her mission, the cartel orders her execution. Unbeknownst to them, she fakes her own death and is able to create a new life of her own. When the cartel discovers she is alive, the hunter becomes the hunted as she fights to get revenge on those who took her new life away from her.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.