Drama

NAJAVA – Go Home – A casa loro (2018)

Kroz nekoliko dana u naša kina dolazi prvi domaći zombie film, točnije zombie komedija Posljednji Srbin u Hrvatskoj, koja kao što se može zaključiti iz samog naslova, se na sarkastičan način poigrava sa politikanstvom i cijelom tom “srbi i hrvati” famom. No politikom se na jedan ozbiljniji način bavi i jedan drugi zombie filma, tj. Talijanska zombie horor drama sa političkim prizvukom pod naslovom Go Home – A casa loro redatelja i ko-scenarista Luna Gualanoa.
Radnja ovoga filma je smještena u Rim, gdje za vrijeme demonstracija protiv otvaranja izbjegličkoga kampa, izbija zombie apokalipsa. Jedino sigurno mjesto u toj situaciji je sam izbjeglički kamp, a ljudi koji su smješteni unutra učinit će sve što mogu da ostanu živi.
Go Home – A casa loro je niskobudžetni film koji je djelom financiran i putem talijanske crowdfunding platforme produzionidalbasso.com. U glavnim ulogama su Antonio Bannò, Sidy Diop, Shiek Dauda, Cyril Dorand Domche Nzeugang, Pape Momar Diop, Awa Koundoul, te još mnogi drugi. Film je premijeru imao 31. listopada 2018. na Trieste Science+Fiction Festivalu, a tijekom 2019. će vrlo vjerojatno krenuti u redovnu VOD, DVD i Blu ray distribuciju diljem svijeta. 

IMDB

Offical site

Official Facebook Page

In the course of a demonstration in Rome against the opening of a refugee camp, an apocalypse of zombies breaks out. The only secure place seems to be the center itself, and the people hosted inside will do anything they can to stay alive.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.