Akcija

NAJAVA – The Head Hunter (2018)

Kada netko spomene termin “lovac na glave”, vjerojatno prvo što nam svima padne na pamet su ljudi koji hvataju tražene kriminalce i zatim ih vraćaju vlastima, te za to bivaju plaćeni. Glavni junak nezavisnog povijesnog horora The Head Hunter u režiji Jordana Downeya je također lovac na glave, ali on hvata malo drugačije “zvjerke”, i nije plaćen za svoj posao.
Radnja ovoga filma prati tihog ali žestokog srednjovjekovnog ratnika koji na na periferiji kraljevstva štiti carstvo od čudovišta i okultnog. U njegovoj jezivoj zbirci glava nedostaje samo jedna – glava čudovišta koje mu je prije mnogo godina ubilo kćer. Potaknut željom za osvetom, on krene u divlja  prostranstva, koristeći magiju koja mu pomaže u potrazi. Kad mu se napokon ukaže prilika da sredi to čudovište, naći će se u situaciji koja je užasnija nego što je ikada mogao zamisliti.
Valjda odmah naglasiti kako je ovo zapravo srednjemetražni film u trajanju od kakvih 70-ak minuta, snimljen sa iznimno malim budžetom, ali na old school način. U glavnim ulogama su Christopher Rygh i Cora Kaufman, a film je do sada bio prikazan na nekoliko filmskih festivala (Sitges Film Festival, Nightmares Film Festival, Insólito Festival de Cine de Terror y Fantasía itd.) gdje je osvojio i nekoliko nagrada. Službena VOD i kino premijera ovoga filma je zakazana za 05. travnja 2019.

 

IMDB

A medieval warrior’s gruesome collection of heads is missing only one – the monster that killed his daughter years ago.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.