Akcija

NAJAVA – Yip Man 4 aka Yip Man 4: The Finale (2019)

Rivalstvo između škola borilačkih vještina je nekoć davno bilo uzrok mnogobrojnih svađa i borilačkih okršaja, te se pridavala velika važnost vječnom pitanju, “čiji kung fu je bolji!?”. A odgovor na to pitanje se uvijek mogao saznati samo na jedan način –  borbom! A upravo to pitanje snage i premoći, kao i neizbježna borba su centralni dio zapleta najnovijeg nastavka epske borilačke franšize Ip Man. Točnije, povijesne hongkonške borilačke drame Yip Man 4 u režiji Wilsona Yipa.
U ovom nastavku, poznati king fu majstor Ip Man putuje u Ameriku gdje je njegov učenik uznemirio lokalnu zajednicu borilačkih vještina otvorivši školu Wing Chun borilačke vještine, što ga dovede u nezavidnu poziciju.
Pa iako je sličnu stvar rekao i za treći film, ako je vjerovati riječima Donnie Yena koji i ovdje ponavlja naslovnu ulogu slavnog majstora borilačkih vještina, ovo će biti Yenov posljednji film o Ip Manu. Po svemu sudeći, Yen želi otpraviti Ip Mana uz prasak, pa je tako Yip Man 4 koštao čak 52 milijuna $, što ga čini najskupljim filmom u cijeloj franšizi. Prisjetimo se, originalni Yip Man je koštao nekih 11,7 milijuna $, Yip Man 2 je koštao 12,9 milijuna$, dok je Yip Man 3 snimljen sa budžetom od 36 milijuna$. Baš kao i prethodna tri filma, i ovaj nastavak je ponovno režirao (već spomenuti) Wilson Yip, a za koreografiju i režiju borilačkih sekvenci se pobrinula legenda ovoga posla, Woo-Ping Yuen.
Osim Yena, u filmu još igraju Scott Adkins (koji će ovom ulogom ispuniti jedan od svojih životnih snova, da se bori sa Yenom), Jim Liu, Vanness Wu, David Johnson Wood, Grace Englert, te Kwok-Kwan Chan kao Bruce Lee. Navodno se u filmu pojavljuje i Jackie Chan u ulozi Ip Manovog brata, ali ta “glasina” nije službeno potvrđena, pa se nemojte previše nadati. Bilo kako bilo, Yip Man 4 kreće u Kinesku distribuciju u srpnju 2019., a ubrzo nakon toga film bi trebao izaći i na Blu rayu pod okriljem kompanije Well Go USA koja se specijalizirala za izdavanje Azijskih filmova.

 

IMDB

The Kung Fu master Ip Man travels to the U.S. where his student has upset the local martial arts community by opening a Wing Chun school.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.