Animirani film

NAJAVA – Minuscule 2 – Mandibles from Far Away (2018)

Možda već znate ovu vijest, a možda i ne, no prije nekih mjesec dana, koji dan manje-više, započeo sam suradnju sa Osvrtnikom (YouTube kanal Osvrtnik – Filmski Osvrti). Naime, svake nedjelje za vrijeme njegovih live prijenosa, u rubrici Preporuka s Ruba ja u par minuta, u prethodno snimljenom videu, kažem koju o nekom manje poznatom filmu kojeg se isplati pogledati.
Zašto to spominjem u najavi ovog filma? Pa, razlog je upravo ovaj film kojeg najavljujem i zadnji live u kojem sam za preporuku spomenuo simpatični francusko belgijski animirani film Minuscule: Valley of the Lost Ants. I koje slučajnosti, par dana nakon tog livea, saznam da je u međuvremenu napravljen i nastavak tog filma, Minuscule 2 – Mandibles from Far Away kojeg su režirali i napisali Hélène Giraud i Thomas Szabo, isti dvojac koji je napisao i režirao i originalni film.
Nastavak ponovno prati malu bubamaru iz prvoga filma koja se nađe u nekim novim pustolovinama. Kada se u dolini pojavi prvi snijeg, potrebno je hitno pripremiti zalihe za zimu. Nažalost, tijekom operacije prikupljanja hrane, mala bubamara bude zarobljena u kutiji i završi na Karibima! Jedno rješenje: oformiti šok-team koji će ju spasiti.
Po svemu sudeći, nastavak je puno grandiozniji u odnosu na original, i samim time dosta drugačiji. Tehnika je ponovno ista, kombinacija live action pozadina i animiranih kompjutorskih likova. Minuscule 2 – Mandibles from Far Away je premijeru imao krajem prošle godine na Toronto International Film Festivalu, a regionalna francuska kino premijera se održala 30. siječnja. 2019. Ali bez brige, nećete morati čekati do sredine godine da film izađe na DVD-u i Blu Ray-u, a samim time i u digitalnoj distribuciji, jer Minuscule 2 – Mandibles from Far Away dolazi i u domaća kina, i to ovih dana. Točnije, film dolazi u Cineplexx kina 04. travnja pod naslovom Hrabri Mališan 2.

IMDB

When the first snow falls in the valley, it is urgent to prepare its reserves for the winter. Alas, during the operation, a small ladybug is trapped in a box – to the Caribbean. One solution: reform the shock team.

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.