Akcija

NAJAVA – Danger Close: The Battle of Long Tan (2019)

Vijetnamski rat je bolna povijesna točka za amerikance iz nekoliko razloga. Em je to bio jedan od mnogobrojnih svjetskih sukoba u koji se ameri uopće nisu trebali miješati, čega su i sami svjesni, em su izgubili u tom ratu, što ih boli još i dan-danas. No, nisu ameri bili sami u tom sukobu, te su im vojno pomagali Novi Zeland, Filipini, Južna Koreja, Tajland, te Australija. Nas za ovu priliku posebice zanimaju ovi potonji, jer upravo su oni junaci nadolazeće australske ratne drame Danger Close: The Battle of Long Tan redatelja Kriva Stendersa.
Film je baziran na stvarnom povijesnom događaju koji se dogodio 1966 godine, u Vijetnamu gdje se 108 mladih i uglavnom neiskusnih australskih i novozelandskih vojnika borilo se za svoje živote, suprostavivši se neprijateljskoj sili od 2.500 boraca Viet Conga. Sa ograničenim zalihama streljiva, sve većim žrtvama i odlučnim neprijateljem koji se spremio za posljednji napad, svaki čovjek počinje tražiti odgovore i snagu da pobjede ili izgube sa čašću i hrabrošću. Ovo je njihova neispričana priča.
Film je snimljen sa budžetom od 35 milijuna australskih $, odnosno 24,5 milijuna američkih $, a redatelj Stenders je ispred kamere okupio i par poznatijih australskih glumaca koji su se već okušali i u Hollywoodu. To su primjerice Travis Fimmel, Luke Bracey, i Richard Roxburgh. Ostatak glumačke ekipe čine Daniel Webber, Nicholas Hamilton, Stephen Peacocke, Myles Pollard, te još mnogi, mnogi drugi. Australska premijera ovoga filma je zakazana za 08. kolovoza 2019.

IMDB

Official site

One late afternoon in 1966, in a Vietnamese rubber plantation, 108 young and mostly inexperienced Australian and New Zealand soldiers were fighting for their lives, holding off an overwhelming enemy force of 2,500 battle hardened Main Force Viet Cong and North Vietnamese Army soldiers. With their ammunition running out, their casualties mounting and the enemy massing for a final assault each man begins to search for his own answer – and the strength to triumph over an uncertain future with honor, decency and courage. This is their untold story.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.