Akcija

NAJAVA – The Battle: Roar to Victory (2019)

Gotovo svaki veći i poznatiji rat koji se dogodio na ovoj planeti je obilježila neka epska bitka! U slučaju korejsko-japanskog rata to je svakako bitka za Fengwudong koja se dogodila 1920., a koja je na neki način označila početak korejsko-japanskog rata koji je trajao još mnogo godina nakon tog događaja. S obzirom da je to bila prva prava pobjeda Korejske narodne vojske za neovisnost, Koreanci su o tom događaju odlučili snimiti i film!
Točnije, povijesnu ratnu dramu The Battle: Roar to Victory koju je režirao Shin-yeon Won. Radnja je dakle smještena u 1920. godinu u Mandžuriju (u Kini), gdje se u razdoblju od 4 dana odvijala žestoka bitka između Korejske narodne vojske za neovisnost i imperijalističkih japanskih snaga. Među redovima Korejske narodne vojske su bili vješti mačevaoci i strijelci, što je u konačnici presudilo u njihovu korist.
Ono što je posebno obilježilo ovu bitku, izuzev korejske pobjede, je i činjenica da je u spomenutoj bitci Japanska strana pretrpjela znatno veće gubitke! Naime, poginulo  je 157 japanskih vojnika, a 300-injak ih je bilo ranjeno, dok je na korejskoj strani poginulo svega 20-ak ljudi, a 18 ih je bilo ranjeno.
U glavnim ulogama ovog ratnog spektakla su Hae-jin Yoo, Jun-yeol Ryu, Woo-jin Jo, Kazuki Kitamura, Hiroyuki Ikeuchi, Ji-hwan Park, Yu-hwa Choi, te još mnogi, mnogi drugi. Južnokorejska premijera će se održati 07. kolovoza 2019.

 

IMDB

Over a 4 day period, a fierce battle takes place between Korean independence militias and imperialist Japanese forces in Manchuria, China. The militia includes a master swordsman and an expert marksman.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.