Akcija

NAJAVA – The Chinese Pilot (2019)

Jeste li se ikada vozili avionom? Vjerujem da mnogi i jesu, no ja moram priznati da nisam, barem za sada. I da budem u potpunosti iskren, koliko god bi volio iskusiti to, s druge strane, zbog nekakvog unutarnjeg nemira i nesigurnosti, baš i nemam neku želju za tim iskustvom, iako stručnjaci i dan-danas tvrde da je putovanje avionom još uvijek najsigurnije putovanje. Bit će da sam pogledao previše emisija o avionskim nesrećama na National Geographicu.
Srećom, ne rezultiraju sve avionske nezgode nesrećama, te pojedine situacije u konačnici imaju sretan završetak. Kao što je to primjerice bio slučaj prije godinu-dvije, kada je pilot kineske kompanije Sichuan Airlines, na letu 8633, uspješno prizemljio Airbus A319 i spasio 128 putnika i članova posade, nakon što se usred leta razletjelo vjetrobransko staklo, te prouzročilo niz kvarova na avionu i dekompresiju u kabini. Taj slučaj se smatra jednim od čuda u povijesti zrakoplovstva.
Naravno, Kinezi su odlučili snimiti film o tom događaju, Kinesku avanturističku biografsku dramu The Chinese Pilot u režiji Andrewa Laua. Film je snimljen sa budžetom od 60 milijuna $, a u glavnim ulogama su Xian Li, Shu Chen, Hanyu Zhang, Jiang Du, Tian’Ai Zhang, Joyce Wenjuan Feng, te još mnogi, mnogi drugi. Kineska premijera filma The Chinese Pilot će se održati 30. rujna 2019.

IMDB

It is based on the true story of a pilot who had to ensure the safety of 128 passengers and crew members on the plane when its windshield became damaged mid-flight. The incident is regarded as one of the miracles in aviation history.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.