Aliens

NAJAVA – Sputnik (2020)

Ponekad kada želimo nekoj osobi približiti neki film i dati im do znanan što mogu očekivati, povučemo paralele, odnosno usporedbe sa nekim sličnim poznati(ji)m naslovom. Pa tako za neke filmove znamo reći “ovo ti je nešto kao Umri Muški. Ili pak, “ovo ti je nešto poput Stvora itd. Ako je pak riječ o nekom stranom (neameričkom) filmu, onda tom svom “opisu” još znamo dodati zemlju porijekla. Pa to zvuči nešto ala “ovo ti je Francuski Terminator, odnosno “ovo je Talijanski Superman i tome slično. U duhu toga, za Ruski SF horor Sputnik redatelja Egora Abramenkoa pojedinci kažu da je “Ruski Alien.
Sputnik donosi priču o mladoj doktorici koju angažira vojska kako bi procijenila stanje  kozmonauta Konstantina Veshnyakova koji je u neobičnim okolnostima upravo došao iz svemirske misije. Medicinski testovi otkriju prisustvo vanzemaljskog stvorenja u njegovom tijelu.
Možda se sad pitate, “pa kakve ovo veze ima sa Alienom!?”. Po samom zapletu, nikakve, već se poveznica više odnosi na sličnu atmosferu i setting. U glavnoj ulozi je Oksana Akinshina koju znamo iz filma Lilja 4-ever. A tu su još i Pyotr Fyodorov te Fedor Bondarchuk, kao i mnogi drugi. Premijera filma će se održati 16. travnja 2020.

 

The story revolves around a young doctor called in by the military to evaluate the cosmonaut Konstantin Veshnyakov who just came from the space mission under unusual circumstances. The medical test reveals an alien creature in his body.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.