Akcija

NAJAVA – 5 Is the Perfect Number aka 5 è il numero perfetto (2019)

Filmske ekranizacije velikih i poznatih strip naslova i nisu baš neka novost u današnje vrijeme. Naprotiv, to se očekuje od Hollywoodskih studija! No, svako toliko, pojavi se neka intrigantna strip ekranizacija koja veze nema ni sa razvikanim filmskim studijima, a bome ni sa poznatim stripovima i strip junacima. Jedan takav film je i Talijanski krimi triler 5 Is the Perfect Number redatelja i scenarista Igora Tuveria, baziran na istoimenom stripu.
Radnja ovog filma je smještena u Napulje 70-ih godina, te prati prati Peppina, ostarjeloga plaćenog ubojicu koji je prisiljen vratiti se u akciju nakon ubojstva njegovog sina. Ovaj tragični događaj će se odraziti na živote i društvo svih likova koji će se naći na Peppinovom putu.
U glavnoj ulozi je relativno poznati talijanski glumac Toni Servillo, a ostatak glumačke ekipe čine Valeria Golino, Carlo Buccirosso, Iaia Forte, Giovanni Ludeno, Lorenzo Lancellotti, Vincenzo Nemolato, te mnogi, mnogi drugi. Talijanska premijera ovoga filma se održala 29. kolovoza, a nakon toga je bio prikazan i na par filmskih festivala (npr. Busan International Film Festival, Mittel Cinema Fest itd.).

 

IMDB

Based on the namesake book, the movie follows Peppino, an old hit man in a ’70 Naples, forced to come back in action by the murder of his son. This tragic event also arises reflections on life and on the society in all the characters.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.