Akcija

NAJAVA – Turkish Ice Cream aka Türk Isi Dondurma (2019)

Zadnjih nekoliko godina često čitamo i slušamo o tome kako ljudi odlaze van granica u potrazi za boljim životom, te kako sreću pronalaze u drugim državama, gdje često (za)počinju od nule. Upravo to su napravili i junaci Turske povijesne ratne drame Turkish Ice Cream redatelja Cana Ulkaya, no rat im je na žalost pokvario planove o boljoj budućnosti.
Radnja filma prati dva turčina koji dođu u Australiju i tamo započnu novi život prodavajući sladoled i izvodeći točke sa devama na sajmovima i festivalima. Godine 1915. saznaju da je u zemlji izbio rat te odluče otići u Çanakkale. Međutim, vlasti im ne dopuštaju da napuste otok. Baš u to vrijeme krene propaganda protiv Osmanskog carstva u Australiji, a Britanci krenu distribuirati letke za regrutaciju vojnika. Dvojac stoga odluči uzeti borbu u svoje ruke, i suprotstaviti se neprijatelju u Australiji.
U glavnim ulogama su Ali Atay, Erkan Kolçak Köstendil, Sebnem Bozoklu, Will Thorp, Marleen Mathews, Tristan Alexander, tr još mnogi drugi. Turske premijera se održala još u ožujku 2019., a nakon toga je film bio prikazan u još nekim drugim zemljama (Njemačka, Danska, Francuska, UK itd.).

IMDB

The two Turks went to Australia. They provide their livelihood by selling ice-cream with a wheelbarrow and camel show in festivals. In 1915 they learned that there was a war in the country. They decide to go to Çanakkale. However, the authorities do not allow them to leave the island. At that time, propaganda against the Ottoman Empire in Australia began to be made. They learn that the British are distributing leaflets to recruit soldiers in Australia. And they decide to give their struggle in Australia.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.