Specijal

Sretna Vam Nova 2020 Godina!!!

I tako…dan po dan, mjesec po mjesec, godinu po godinu, došli smo do kraja još jednog desetljeća! Takozvane 10-e su iza nas, a sad započinju 20-e! S obzirom na sve to, bio bi red da se možda osvrnem na cijelu proteklu dekadu…ali neću to napraviti. Jer em što se nisam ni pripremio za takvo nešto, em što mi se to u ovom datom trenutku niti ne da raditi.
No, osvrnuti ću se ukratko na proteklu 2019-u! Na privatnom planu, godina ko godina i nije bila tako loša. Nije bila ni ništa posebno, bez nekih velikih i za život važnih događaja, ali nije bila loša. Primjerice, za razliku od 2018-e kada sam svako malo boravio po bolničkim i liječničkim ambulantama i bio na raznoraznim pregledima, ove godine gotovo da i nisam vidio svoju liječnicu, jer za time naprosto nije bilo potrebe (a nadam se da će tako ostati i u 2020-oj). Što se posla tiče, godina je bila poprilično ispunjena, tako da se po tom pitanju zaista ne mogu puno požaliti. Ako tako bude i u ovoj godini, ja zadovoljan.
Prošle godine je napokon premijerno prikazan i kratki SF film Slice of Life u kojem igram glavnog negativca, a koji sam snimio prije kakvih 4-5 godina. Film je do sada bio prikazan na nekoliko filmskih festivala diljem svijeta, te osvojio nekoliko nagrada, između ostaloga i one za “najbolji kratki SF”, ili pak “najbolje specijalne efekte”. Nakon toliko čekanja, zaista je gušt pratiti uspjehe koje film niže, te slušati i čitati reakcije ljudi koji su ga do sada imali prilike pogledati. A to je tek početak, jer će Slice of Life svoju premijeru za široku publiku imati tek ove (2020.) godine, kada napokon izađe na YouTubeu i(li) Vimeu, gdje će ga moći pogledati apsolutno svi!
E sad…što se filmova generalno tiče, 2019. uopće nije bila loša, naprotiv! Pogledao sam nekoliko izvrsnih naslova prošle godine, ali o tome ću više u podcastu kojeg (napokon) namjeravamo snimiti tamo krajem siječnja, početkom veljače, kada ćemo Boris, Ash i ja ponovno izlistati najbolje i najgore filmove iz 2019. (i sigurno pokoji iz 2018. lol).
I za kraj, još koji redak o stranici/blogu Filmovi s Ruba. Možda ste već i sami primijetili, zadnjih nekoliko mjeseci sam pisao mnogo rjeđe neko prije, pa čak u mjesecu Listopadu nisam objavio ni jedan jedini članak, ni jednu jedinu najavu! Razlog tome nije gubitak interesa za sve ovo, ili pak manjak entuzijazma, već činjenica da sam od ljeta pa gotovo do samog kraja godine bio zatrpan poslom, i jednostavno to nisam mogao uskladiti sa ostalim obvezama. Istovremeno sam snimao videe za Youtube kanal Filmova s Ruba, te gledao filmove i serije, kojih sam ove godine pogledao više nego zadnjih 5 godina zajedno. Pri mjerice, pogledao sam kompletan Game of Thrones, te kompletan Breaking Bad, kao i kompletan Deadwood (ponovno), te Witchera i Chernobyl, kao i još neke kraće serije. Sve to je okupiralo moje (slobodno) vrijeme, pa je pisanje nekako najviše patilo u svemu tome. No, pokušat ću to ispraviti u 2020-oj i uspostaviti stari ritam, te uskladiti sve svoje “obveze”, pa ćemo se, nadam se, čitati više i češće u 2020-oj!

Ali dobro…dovoljno sam vas gnjavio sa svim i svačim, pa ukoliko ste dogurali skroz do ovdje, želim Vam svima skupa sretnu i blagoslovljenu 2020-u godinu! Zdravlja, sreće i veselja, te naravno pokojeg Starčevića i Marulića u novčaniku, ili  barem brdo Radića i Mažuranića! Po ne znam koji put Vam se zahvaljujem na podršci koju ste nam pružili do sada, i nadam se da ćete nas i dalje pratiti, kako ovdje na samom stranici, tako i na našim društvenim mrežama, te neizbježnom YouTube kanalu. Hvala vam još jednom! A sad u nove pobijede…uživajte ljudi!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.