Akcija

NAJAVA – Chernobyl. Abyss aka Chernobyl’: Bezdna (2020)

Kada je prošle godine HBO izbacio Chernobyl,. mini-seriju koja se bavi katastrofom koja je zadesila Černobil 1986. godine, i usput ugrozila cijeli svijet, spomenuta mini serijal je gotovo preko noći postala TV hit! Svi su ju gledali, svi su pričali o njoj, i gotovo svi su bili oduševljeni viđenim. No ne i Rusi! Oni nisu bili oduševljeni! I ne da nisu bili oduševljeni, nego su brže bolje odlučili snimiti svoju seriju, i ispričati tu priču na svoj način koji je uključivao i američke špijune. Iskreno, nit ne znam jesu li ju snimili na kraju i ako jesu, jel ta serija već izašla negdje, jer ako i je, nitko o njoj ne priča. No, osim serije, Rusi su odlučili snimiti i film o katastrofi u Černobilu, i to pravi pravcati blockbuster! Riječ je daklem o visokobudžetnom filmu katastrofe pod naslovom Chernobyl. Abyss u režiji Danila Kozlovsky kojemu je ovo drugi redateljski film u karijeri.
Film je snimljen sa budžetom od čak 960 milijuna ruskih rubalja, odnosno oko 10 milijuna $, a radnja prati tri lika, vatrogasca po imenu Alexey, inženjera po imenu Valera, te vojnog ronioca Borisa. Njih trojica, kao i mnogi drugi, učinit će sve u svojoj moći kako bi sanirali oštećenja i obuzdali radijaciju koju je uzrokovala eksplozija prilikom neuspjelog testa sigurnosti nuklearnog reaktora.
U glavnim ulogama su Oksana Akinshina, Filipp Avdeev, Samvel Tadevosian, Nikolay Kozak, Anton Shwartz, te još mnogi, mnogi drugi. Ruska premijera ovoga filma je zakazana za 08. listopada 2020.

 

IMDB

The film’s plot follows three main characters — a firefighter named Alexey, an engineer named Valera, and a military diver named Boris — as they work to contain the damage and radiation caused by a botched safety test of a nuclear reactor.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.