Akcija

NAJAVA – Valhalla (2019)

Kršćani vjeruju u Boga, Raj i Pakao. Muslimani u Alaha, Džennet ili Džehennem, a Budisti pak u Budu, u reinkarnaciju i karmu. A Vikinzi su nekoć davno vjerovali u Valhallu, Asgard i Odina. Upravo Valhallom se bavi Danski avanturistički fantasy film Valhalla redatelja i ko-scenarista Fenara Ahmada.
Radnja ovoga filma prati vikinšku djecu Røskva i Tjalfe koji zajedno s bogovima Thorom i Lokijem kreću na avanturističko putovanje od Midgarda do Valhalle. Međutim, ispostavit će se da je život u Valhalli ugrožen od strane strašnog divovskog vuka i varvarskog Boga Jotnara. Rame uz rame s bogovima, dvoje djece će se pridružiti borbi kako bi spasili Valhallu od kraja svijeta – Ragnaroka.
Film je snimljen sa budžetom od 34 milijuna Danskih kruna, tj. 4,9 milijuna američkih dolara. U glavnim ulogama su Salóme Gunnarsdóttir, Saxo Moltke-Leth, Roland Møller, Jacob Lohmann, Patricia Schumann, Andreas Jessen, te još mnogi drugi. Danska premijera se već održala u listopadu 2019., a sredinom ove godine film bi trebao biti dostupan i u ostatku svijeta.

IMDB

The Viking children Røskva and Tjalfe embark on an adventurous journey from Midgard to Valhalla with the gods Thor and Loki. Life in Valhalla, however, turns out to be threatened by the dreaded Fenrir wolf and the god’s barbaric archenemies, the Jotnar. Side by side with the gods the two children must fight to save Valhalla from the end of the world – Ragnarok.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.