Akcija

NAJAVA – Crazy Samurai Musashi (2020)

Kada je riječ o japanskoj kinematografiji, samurajski filmovi su tu neizbježna tema. Što uopće nije čudno s obzirom da su upravo samurajski filmovi Akire Kurosawe i proslavili Japansku kinematografiju u svijetu. I ne samo to, samurajski filmovi su uvelike utjecali na svjetske filmaše, koji su upravo u tim filmovima pronašli inspiraciju za svoje projekte (primjerice George Lucas i Star Wars, odnosno Sergio Leone i A Fistful of Dollars, itd.). A ni dan danas nisu izgubili na popularnosti, pa svako toliko izađe neki samurajski film. Ove godine, primjerice, imamo čak 4! A jedan od ta 4 je i Crazy Samurai Musashi redatelja Yûjia Shimomura.
Radnja ovog filma će pratiti poznatog japanskog mačevaoca, Miyamoto Musashia…no, to je ionako manje važno. Ono što je važno, i što ovaj film čini specifičnim uratkom, je činjenica da će sadržavati dugačku 77 minutnu akcijsku sekvencu, u kojoj će se glavni glumac i kaskader, Tak Sakaguchi, boriti protiv 400-injak neprijatelja u jednom neprekinutom kadru. Dakle, nema tu baš mjesta  za pogreške.
Redatelj Shimomura i Tak Sakaguchi su već surađivali zajedno na dva filma, Death Trance iz 2005., te Re: Born iz 2016. Ovaj potonji posebice preporučam ljubiteljima akcijskih filmova. A kada će isti moći uživati u 77-minutnoj makljaži mačevima, još nije poznato, ali pretpostavljam se da bi film mogao izaći tijekom ljeta, ili odmah nakon ljeta.

 

IMDB

This film, taken around the time of “Out and Deluxe,” consists of the most famous battle of the swordsman Miyamoto Musashi. 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.