Avanturistički film

NAJAVA – Amundsen (2019)

Mnogi ljudi su kroz povijest zadužili čovječanstvo svojim otkrićima! Neki su čak i žrtvovali svoje živote “za veće dobro”. Za većinu znamo iz knjiga i dokumentaraca, a za neke jedva da smo i čuli. Jedan od takvih je i Roald Amundsen, Norveški istraživač i avanturista koji je život posvetio istraživanju Sjevernog Pola. A o njemu je sada snimljen i film, Norveška biografska drama Amundsen redatelja Espena Sandberga.
Film se prvenstveno bavi njegovom opsesijom i idejom da istraži Sjeverni Pol, idejom koja ga je proganjala kroz cijeli život, a u konačnici ga je i koštala života, ali i razočarenja kada je otkrio da na Sjevernom Polu zapravo i nema što otkriti.
Redatelj Sandberg je prethodno već režirao par biografskih filmova koji su se pozabavili ličnostima iz norveške povijesti, primjerice Max Manus i Kon-Tiki, a zakoračio je i u Hollywood u dva navrata (Bandidas i Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales).  U glavnoj ulozi je Pål Sverre Hagen koji je također odigrao glavnu ulogu u spomenutom filmu Kon-Tiki, a osim njega tu su još Katherine WaterstonJonas Strand GravliTrond Espen SeimFridtjov SåheimMads Sjøgård PettersenChristian Rubeck, te još mnogi drugi. Norveška premijera ovoga filma će se održati 15. veljače 2019.

IMDB

Roald Amundsen’s dream of reaching the North Pole haunts him throughout his life. He is obsessed with the idea of discovering lands in this last unchartered areas of the world. Roald wins the race against Robert Scott and becomes the first man ever to conquer the South Pole, but in his diary he writes: “Never has a man stood in a spot so diametrically opposed to where he truly wanted to be”. This movie will portray his all-consuming, boundless drive as a polar explorer, and reveal the tragedy he brought on himself and others by sacrificing everything in these icy wastelands to achieve his dream – only to find out there was nothing on the North Pole to discover.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.