Akcija

NAJAVA – Iron Monkey (2020)

Postoje filmovi koje pogledate jedanput i zaboravite na njih. Neki su pak toliko bezlični u masi raznoraznih naslova da ih u potpunosti zaobiđete, tj. ne primjetite, pa ih rijetko tko i pogleda. A onda, postoje i filmovi koji su toliko dobri i(li) specifični zbog ovog ili onog razloga da ostave neizbrisiv trag u povijesti kinematografije, te ih pamtimo…pa…zauvijek. I ne samo to, postanu toliko utjecajni da posluže i drugim filmašima kao inspiracija za njihove filmove. Jedan od takvih filmova je svakako Mad Max! A slično možemo reći i za nastavke Mad Max 2 i Mad Max: Fury Road. A upravo ovaj potonji je uvelike poslužio kao inspiracija za Kineski post-apokaliptični akcijski spektakl Iron Monkey redatelja i scenarista Yuea Songa.
Prije nego što spomenem o čemu se tu konkretno radi, valjalo bi spomenuti kako ovaj film nemam nikakve veze sa prijašnjim Iron Monkey filmovima, tj. onim iz 77., onim iz 93., niti onim iz 96. Dakle, ovdje nije riječ o remaku, nastavku ili rebootu spomenutih filmova.  Umjesto toga, kao što rekoh, Iron Monkey inspiraciju vuče iz Fury Roada, te donosi priču o Thunderu, usamljenom lutajućem ratniku koji se sukobi sa zloglasnom organizacijom u post-apokaliptičnom svijetu.
Osim što je režirao i napisao ovaj film, Yoe Song također igra i glavnu ulogu u ovom filmu, , a tu su još Baocheng Jiang, Zhi-Hui Chen, Zhou-kai Wu, te Chang-Hai Li. Kineska premijera ovoga filma se održala 18. lipnja 2020., dok bi do kraja godine film trebao izaći i na DVD-u, Blu Ray-u, te VOD platformama.

“Thunder”, a lone, wandering warrior takes on evil organization in a post-apocalyptic world. 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.