Akcija

NAJAVA – Peninsula aka Train to Busan 2 aka Train to Busan Presents: Peninsula

Posljednjih nekoliko mjeseci se dosta pričalo o korejskim filmovima i virusima. O korejskim filmovima se pričalo zbog Parazita, korejskog filma koji je pokupio brdo Oscara, između ostaloga i onaj za najbolji film, pa su mnogi brže-bolje “pohrlili” da otkrivaju i gledaju korejske filmove, iako im ja na ovoj stranici već godinama predstavljam azijske naslove, između ostaloga i korejske filmove, ali očito bez prevelikog uspjeha (no otom potom). A virusi su postali aktualna tema zbog te vražje Corone, i cijele te situacije u koju nas ja taj vražji virus doveo (iako ima mnogo onih koji su razočarani što zaraženi ne postaju zombiji lol). E pa, Peninsula (iliti Train to Busan 2) je spoj tih dviju tema, jer naime, riječ je o korejskom filmu, nastavku korejskog hita Train to Busan iz 2016. u režiji Sang-ho Yeona, gdje izbije pandemija nepoznatog virusa koji ljude pretvara u zombije!
Radnja ovog nastavka se odvija 4 godine nakon događaja iz prvog filma, i ovaj puta pratimo bivšeg vojnika Jeong-seoka koji uspije pobjeći s opustošenog Korejskog poluotoka prepunog zombija kojeg su drugi narodi svijeta pretvorili u svojevrsni geto kako bi pokušali zaustaviti širenje virusa.  Jeong-seok krene sa timom u misiji da nešto pronađe, vraćajući se u pakao iz kojeg je pobjegao, te kroz luku Incheon krenu do Seula. Ali bivaju napadnuti, te ubrzo otkrije da je na poluotoku ostalo puno više preživjelih koji nisu zaraženi nego što to javnost zna, i svi oni žele samo jednu stvar, preživjeti.
U glavnim ulogama su Dong-won Gang, Jung-hyun Lee, Re Lee, Hae-hyo Kwon, Min-Jae Kim, te još mnogi drugi. Za sada još nije poznato hoće li se preživjeli likovi iz originalnog filma pojaviti i u nastavku, makar i na kratko, ali ne bih isključio tu mogućnost. Premijera filma Peninsula bi se trebala održati u kolovozu 2020., ali to naravno ovisi o jednom drugom virusu…

IMDB

A former soldier who manages to escape from the Korean peninsula – a zombie-infested wasteland turned into a ghetto by other nations trying to stop the spread of the virus. Sent back with a crew on a mission to retrieve something, he goes in through the port of Incheon to reach Seoul and comes under attack, discovering there are more non-infected survivors left on the peninsula.

2 replies »

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.