Akcija

NAJAVA – Russian Raid (2020)

Naslov filma itekako može biti od velike važnosti, te je jedan od glavnih faktora kod privlačenja publike. Često ćete za neki film po prvi put saznati isključivo po naslovu. Netko će vam primjerice spomenuti “taj i taj” film i reći vam kako je dobar, a vi će te ga onda “izguglati” i saznati sve dodatne informacije o spomenutom naslovu. Naslovi filmova su ponekad misteriozni, nejasni, apstraktni…a ponekad su jednostavni i izravni, te u svega par riječi izravno daju do znanja o čemu se u filmu radi. Kao što je to slučaj sa Ruskim akcijskim filmom Russian Raid redatelja Denisa Kryuchkova.
Daklem, kao što se može zaključiti iz samog naslova, Russian Raid inspiraciju vuče iz sad već kultnog Indonezijskog akcića The Raid, a donosi priču o Nikiti, bivšem Ruskom specijalcu kojeg angažiraju sa zadatkom da neutralizira privatne sigurnosne snage u lokalnoj tvornici kako bi njegov tajnoviti poslodavac mogao iznuditi posao od tvornice. Ali Nikita i njegov tim visoko obučenih boraca ubrzo shvate da su “zagrizli i više nego što mogu pojesti” kad se ispostavi da je tvornica zapravo vlasništvo opasnog ratnog vojskovođe povezanog sa ruskom vojskom.
U glavnoj ulozi je Ivan Kotik, a tu su još Ilya Antonenko, Nikita Kologrivyy, Vladimir Mineev, te Sofya Ozerova, kao i mnogi drugi. Ruska premijera ovoga filma će se održati 20. studenog 2020., a amerikanci bi ga čak i ranije mogli izbaciti na DVD-u, BluRay-u, te VOD platformama, no točan datum još nije poznat.

IMDB

Nikita, a former Russian Spetsnaz operative, is hired to neutralize the large private security force at a local factory so that his shady employer can extort the business from the factory owner. But Nikita and his group of highly trained fighters get more than they bargained for when it turns out the factory is actually owned by a dangerous warlord connected to the Russian military. By the time the ‘hostile takeover’ is complete, Nikita reveals that he has orchestrated his own secret mission to take personal revenge on the most dangerous man in Russia.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.