Horror

NAJAVA – The Superdeep aka Kolskaya sverhglubokaya (2020)

Jeste li se ikada pitali kako izgleda središte zemlje? Što se tamo nalazi? Mislim, manje-više svi smo upoznati sa znanstvenim istraživanjima i teorijama o tome kako se središte zemlje sastoji od cca 80% užarenog željeza, no to su sve teorije. Bilo kako bilo, sovjetske znanstvenike je također zanimao (konkretan) odgovor na to pitanje, pa su u razdoblju od 1970. do 1989. godine krenuli kopati rupu do središta zemlje koja se nalazi usred puste tundre poluotoka Kola na samom sjeveru Europe. Uspjeli su doći do dubine od 12.262 metra prije nego što je cijeli projekt prekinut zbog nedostatka financijskih sredstava. Ta bušotina se smatra najdubljom rupom na svijetu, a posebno su zanimljive priče o zastrašujućim zvukovima koji dopiru izdubine te bušotine, a koji su čak i snimljeni.
Vjerojatno baš zbog toga, Rusi su odlučili snimiti film inspiriran tom bušotinom, hororac The Superdeep redatelja i scenarista Arsenya Syuhina. Radnja prati mali istraživački tim koji se spustio ispod površine zemlje kako bi otkrili tajnu koju skriva najdublja bušotina na svijetu. No ono što će tamo otkriti pokazat će se kao najveća prijetnja u povijesti, zbog čega će se budućnost čovječanstva naći u njihovim rukama.
Film je snimljen sa budžetom od 150 milijuna rubalja, odnosno oko 2,1 milijuna $, a u glavnim ulogama su Milena Radulovic, Maksim Radugin, Nikita Dyuvbanov, Vadim Demchog, Kirill Kovbas, Ilya Ilinykh, Nikolay Kovbas, te još mnogi drugi. Ruska premijera će se održati 17. rujna 2020.

IMDB

A small research team went down below the surface to find out what secret the world’s deepest borehole was hiding. What they have found turned out to be the greatest threat in history. And the future of humanity is in their hands.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.