Akcija

Night Fare (2015)

Pa iako su prethodno već bili surađivali na filmu Mean Streets koji je snimljen 1973. godine, Martin Scorsese i Robert De Niro su se zapravo proslavili tri godine kasnije, sa kultnim filmom Taxi Driver.koji je u konačnici bio nominiran i za Oscara u nekoliko kategorija (između ostaloga za najbolji film i glavnu mušku ulogu), iako ga na žalost nije osvojio. Kao što već znate, Taxi Driver je priča o Travisu Bickleu, običnom taksisti kojemu je dojadilo gledati taj silni šljam po ulicama, pa odluči uzeti stvari u svoje ruke i počistiti ulice. Ali po svemu sudeći, Bickle je ipak mala beba naspram taksiste iz Francuskog krimi trilera Night Fare redatelja, producenta i ko-scenarista Juliena Seria.
Night Fare je priča o dva prijatelja koja se jedne noći vraćaju u predgrađe Pariza nakon partijanja po gradu, te zaustave taksi da ih odveze kući udaljenoj 15-ak kilometara od Pariza. Kada ih taksista napokon doveze na željenu destinaciju oni ga odluče prevariti pa iskoče iz auta i pobjegnu. Ali izabrali su krivu osobu da joj se zamjere, jer taksista ih odluči naučiti lekciju pa krene u nemilosrdni lov za njima. Natjerati će ih da plate, kako god zna i umije!
Film je navodno snimljen u kratko i rekordnom vremenu sa budžetom manjim od milijuna €, a pojedinci Night Fare opsuju kao spoj filmova Duel i Joy Ride (koje sam također spomenuo u najavi za film Wrecker), s tim da u ovom slučaju umjesto raspižđenog i tajanstvenog kamiondžije imamo taksistu. S obzirom da su oba filma jako dobra (prvi čak i fenomenalan), možemo se samo nadati da će Night Fare biti barem upola tako dobar. U glavnim ulogama su Jonathan HowardFanny ValetteJess Liaudin, te Jonathan Demurger. Film će premijeru imati 15. svibnja 2015. na Cannesu, a u redovnu francusku kino distribuciju će krenuti 04. studenoga 2015.

Night Fare poster Night Fare poster2 Night Fare poster3 Nightfare poster6 Nightfare poster8 Nightfare poster9 Nightfare poster5 Nightfare poster4 Nightfare poster7

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

Two kids from the ghetto return to the suburbs after a night of drinking and partying in Paris. They hail a taxi to get take them home, 15 kilometers outside of Paris. When the time comes to pay the driver, the two guys decide not to pay and make a run for it. It was neither the right taxi nor the right driver to mess with. The taxi will hunt them down through the night. He will never let them go, be it physically or mentally…they are going to pay.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.