Azija

The Age of Shadows (2016)

Pomalo je nezahvalno biti cijenjeni filmaš u današnje vrijeme, jer jednom kada ljestvicu postavite visoko, svi očekuju će ćete ju sa svakim svojim novim filmom konstantno preskakati i podizati još više. A rijetkima to polazi za rukom. Jedan od nekolicine kojima to ipak polazi za rukom je Korejski redatelj Jee-woon Kim, autor hvaljenih filmova kao što su A Tale of Two SistersA Bittersweet LifeThe Good, the Bad, the WeirdI Saw the Devil i The Last Stand. Doduše, ovaj potonji pojedinci opisuju kao promašaj i razočarenje u njegovom opusu, ali ako se mene pita, to je tek stvar osobnog mišljenja, ništa više.
Bilo kako bilo, Kim ima novi film, Korejsku povijesnu triler dramu The Age of Shadows koju je također i napisao. Radnja ovoga filma je smještena u 20-e godine prošlog stoljeća, a donosi priču o igri miša i mačke koja se odvija između skupine boraca pokreta otpora koji pokušavaju da se prošvercaju eksploziv iz Šangaja i uništite ključne japanske pogone u Seoulu, i japanskog agenta koji ih pokušava zaustaviti. Nadareni japanski policajac rođen u Koreji, koji je ranije i sam bio u oslobodilačkom pokretu, nađe se u dilemi između zahtjeva njegovih nadređenih i nagona da podrži puno veću i značajniju stvar za koju se pokret bori.
U jednoj od glavnim uloga je Kimov (gotovo) stalni glumac Kang-ho Song, a tu su još Yoo GongJi-min HanHee-soon ParkFoster BurdenTae-Goo Um, te još mnogi, mnogi drugi. Budžet filma iznosi oko 8,6 milijuna $, te je snimljen u ko-produkciji sa Warner Brothers kompanijom. The Age of Shadows je inače Korejski predstavnik za “Najbolji strani film” koji će biti izabran na 89. dodjeli Oscara početkom 2017. Film je bio prikazan na nekoliko festivala (Venice Film Festival, Toronto International Film Festival itd.), a korejska premijera istoga se održala 07. rujna 2016. U Američku kino distribuciju film je krenuo 23. rujna.

the-age-of-shadows-poster the-age-of-shadows-poster2 the-age-of-shadows-poster3 the-age-of-shadows-poster4

IMDB

TEASER1

 

TEASER2

 

RADNJA

Set in the late 1920s, The Age of Shadows follows the cat-and-mouse game that unfolds between a group of resistance fighters trying to bring in explosives from Shanghai to destroy key Japanese facilities in Seoul, and Japanese agents trying to stop them. A talented Korean-born Japanese police officer, who was previously in the independence movement himself, is thrown into a dilemma between the demands of his reality and the instinct to support a greater cause.

SLIKE

1 2 8 7 6 5 4 3

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.