Akcija

Samson (2018)

Ne sjećam se baš mnogo filmova koje sam gledao sa svojim ocem, no Samson and Delilah iz 1949. redatelja Cecila B. DeMillea je definitivno bio jedan od tih rijetkim naslova kojih se sjećam. Bio sam klinac, prvi ili drugi razred možda, i sjećam se da je najveći utisak na mene ostavila scena gdje Samson sam samcat pomoću čeljusne kosti neke životinje sredi na stotine i stotine vojnika! O Samsonu je kroz godine snimljeno nekoliko filmova, ali ni jedan nije ni približno poznat a ni dobar kao ovaj iz  ’49.
Čisto sumnjam da će i najnovija filmska verzija priče o Samsonu, povijesni biblijski spektakl Samson redateljskog dvojica Brucea Macdonalda i Gabriela Sabloffa, nadmašiti, ili se uopće približiti verziji iz ’49., ali možda u konačnici to bude (sasvim) solidan film. Možda…
Samson daklem donosi priču o Samsonu, snažnom čovjeku kojemu Bog podari nadljudsku snagu , a tajna te snage se krije u njegovoj dugoj kosi. Samson se nađe na zadatku da povede svoj narod iz ropstva! Nakon što mu Palestinska vojska ubije ženu, Samson se odluči osvetiti, i pobije na stotine vojnika. No, Sdamson se zaljubi u Dalilu koja će ga u konačnici koštati njegove nadljudske snage kada mu potajice odreže kosu. Samson tako završi u zatvoru gdje oslijepi. No Bog mu odluči dati još jednu šansu…
Film je snimljen na lokacijama u Južnoj Africi, a u glavnim ulogama su Taylor JamesCaitlin LeahyJackson RathboneLindsay WagnerFrances Sholto-DouglasAres Afonso, te Billy Zane i Rutger Hauer. Američka kino i VOD premijera filma Samson će se održati 16. veljače 2018. Britanci će ga pak imati prilike gledati od 02. ožujka.

IMDB

Official site

A Hebrew with an unusual gift of strength must respond properly to the call of God on his life in order to lead his people out of enslavement. After his youthful ambition leads to a tragic marriage, his acts of revenge thrust him into direct conflict with the Philistine army. As his brother mounts a tribal rebellion, only Samson’s relationship with a Philistine seductress and his final surrender – both to the Philistines and to God – turns imprisonment and blindness into final victory.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.