Drama

Leijonasydän aka Heart of a Lion (2013)

Vjerujem da će se mnogi složiti sa izjavom kako je nacizam bio jedan od najstrašnijih pokreta u ljudskoj povijesti. Ali unatoč tome, postoje ljudi koji se i dan danas vode “načelima” tog pokreta, takozvani neo-nacisti, ili ti po naški naci skinsi. Oni još uvijek baštine ideologiju trećeg rajha, mrze crnce, židove, kineze, kao i mnoge duge ljude koji se razlikuju po bilo čemu. 
Norveška drama Leijonasydän aka Heart of a Lion redatelja Domea Karukoskia se bavi upravo takvom skupinom ljudi. Točnije, jednim od njih imenom Teppo koji je centralna figura jedne neonacističke skupine. Ali kada se Teppo zaljubi u Saru koja ima tamnoputog klinca Rhamadhania, njegova uvjerenja i narav se polako počinju mijenjati, te se on ubrzo sprijatelji sa njime. Ubrzo Sara zatrudni, a teppo odluči u potpunosti ostaviti taj život iza sebe. Ali kada njegov brat i njegova neonacistička skupina zaprijete Teppovoj obitelji, on će biti primoran da bira između ljubavi i mržnje.
Budžet filma iznosi 1.5 milijuna €, a u glavnoj ulozi je Peter Franzén, Saru igra Laura Birn, a njezinog sina Yusufa Sidibeh. Pored njih tu su još Jasper PääkkönenJussi VatanenTimo Lavikainen, te mnogi drugi. Finska premijera je zakazana za 18. listopada 2013.

Leijonasydän poster

IMDB

Official site

Facebook

TRAILER

CLIP

RADNJA

Teppo falls in love with Sari but this is no ordinary love affair. Teppo is a central figure in a neo-Nazi group and Sari’s son Rhamadhani is black. When Sari gets pregnant, Teppo decides to make peace with Rhamadhani. When his brother and the Nazi group threaten their peace, he is forced to make a choice between love and hate.

SLIKE

0 1 2 3 4 5 6 7 8

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.