Akcija

Spooks: The Greater Good (2015)

Svijet špijuna, tajnih agenata i obavještajnih agencija je oduvijek bio zanimljiv u filmskom pogledu, kako sa same filmaše tako i za gledatelje. Počevši od Bonda i njegovih pustolovina, preko Jacka Bauera, Jasona Bournea, pa sve do onih manje poznatih filmskih junaka kao što su primjerice Nathan D. Muir (Spy Game), Roger Ferris (Body of Lies), ili pak George Smiley (Tinker Tailor Soldier Spy), a koje smo rado gledali dok se hvataju u koštac sa teroristima, tajnama i lažima. A sa svime time će se hvatati u koštac i glavnu junaci Britanske akcijske špijunske triler drame Spooks: The Greater Good redatelja Bharata Nalluria.
Spooks: The Greater Good je filmska ekranizacija Britanske špijunske TV serije  “Spooks” koja je počela sa prikazivanjem još 2002. godine i potrajala dobrih deset sezona prije nego što je ugašena 2011. godine. Radnja filma se zapravo nastavlja na zadaju sezonu. točnije četiri godina nakon nemilih događaja iz zadnje epizode saznajemo da je karizmatični terorist Adam Qasim pobjegao iz pritvora MI5 tijekom rutinske primopredaje, a legendarni Harry Pearce, vođa protuterorističkog odijela je kriv za to. Osramoćen i prisiljen na ostavku on odglumi samoubojstvo skokom u Temzu.
No kada teroristički udar na samo srcu MI5 u Londonu postane neizbježan, Harry Pearce se “vrati iz mrtvih” i pridružuje svom starom prijatelj i štićeniku Willu Crombieu u očajničkom pokušaju da spriječe Qasimove smrtonosne ambicije i te da se iskupi za svoj neuspjeh.
Peter Firth koji je svih deset sezona igrao spomenutog Harrya Pearcea ponavlja svoju ulogu i u ovom filmu, a pridružio mu se i mladi Kit Harington kojega publika poznaje iz popularne TV serije “Game of Thrones”, a pojavio se također i u prošlogodišnjem filmu Pompeii. Osim njih dvojice tu su još Jennifer EhleLara Pulver (pojavila se također i u seriji),  Elyes GabelTuppence MiddletonDavid Harewood, te Tim McInnerny.
Britanska kino premijera ovoga filma je zakazana za 08. svibnja 2015.

Spooks poster Spooks poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

 

TRAILER

 

RADNJA

Four years after the dreadful events of the series Finale a charismatic terrorist Adam Qasim escapes from MI5 custody during a routine handover and the legendary Harry Pearce, Head of Counter-terrorism, is blamed. Disgraced and forced to resign, he fakes his suicide by jumping into the Thames.
As a terrorist strike on the heart of MI5 in London becomes ever more imminent Harry Pearce (Peter Firth) joins his old friend and protege Will Crombie (Kitt Harrington) in a desperate attempt to thwart Qasim’s ambitions and redeem himself.

SLIKE

Spooks: The Greater Good - Kit Harington Spooks: The Greater Good - Peter Firth and Kit Harington Spooks: The Greater Good 4 5 6 7 8 9 10 11 12

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.