Akcija

Forsaken (2015)

Hollywood je jedno opako mjesto na kojem uspijevaju samo oni najuporniji, najžilaviji, najsretniji i najzgodniji. Doduše, ovo zadnje nije nužno uvjet za bilo kakav uspjeh, ali nije na odmet imati i tu “kvalitetu”. Ali dok jedni sami krče svoj put do slave, počevši od nule, drugi u Hollwood upadaju preko krvnih veza! Tj. zahvaljujući svojim poznatim i uspješnim roditeljima koji su već prokrčili taj put za njih, pa sve ovisi isključivo o njihovim talentima da osvjetljaju svoj, ali i obraze svojih roditelja.
Neki od takvih primjera roditelja i (njihove) djece sa hollywoodskim pedigreom su svakako Jon Voight i Angelina Jolie, zatim Martin Sheen i Charlie Sheen, Kirk DouglasMichael Douglas, ili pak James Caan i Scott Caan. A u tu skupinu možemo također definitivno smjestiti i Donalda Sutherlanda te Kiefera Sutherlanda. Ovaj stariji je karijeru izgradio na uradcima kao što su The Eagle Has LandedMASHKelly’s HeroesInvasion of the Body Snatchers, te još mnogi drugi naslovi, dok je junior svoju karijeru gradio kao Jack Bauer u TV seriji “24”, ali i u filmovima poput Dark City, The Three MusketeersFlatlinersThe Lost Boys itd. I sada nakon desetke i desetke naslova iza sebe, te godina i godina karijere, otac i sin su odlučili snimiti zajednički film, a izbor je pa na nezavisnu western dramu Forsaken snimljenu u ko-produkciji Kanade i Francuske, redatelja Jona Cassara koji je svoj zanat između ostaloga pekao i na spomenutoj TV seriji “24”.
Forsaken je western veoma jednostavne priče, a govori o Johnu Henryu koji se vrati u svoj rodni grad kako bi popravio svoj odnos sa otuđenim ocem. Ali njegove namjere će otežati lokalna banda koja terorizira grad. Henry je jedini koji bi ih mogao zaustaviti, ali stvar je ta da je on odbacio svoj pištolj te pokušava iza sebe ostaviti reputaciju neustrašivog revolveraša. Ali kada se i njegov otac nađe u opasnosti, Henry će biti primoran da se vrati svom starom načinu života.
Ovo nije prvi puta da Sutharland stariji i mlađi nastupaju zajedno u filmu. Prvi put su naime dijelili ekran davne 1983. godine u Kieferovom debitantskom filmu Max Dugan Returns. A glumili su također zajedno i u filmu A Time to Kill iz 1996., ali tamo nisu dijelili ni jednu jedinu scenu. Osim njih dvojice u filmu još igraju Demi MooreBrian CoxMichael WincottLandon LiboironSiobhan WilliamsAaron Poole, te još mnogi drugi. Forsaken je premijerno prikazan 16. rujna 2015. na Toronto International Film Festivalu gdje su ga popratile izvrsne kritike, a 19. veljače 2016., Forsaken će krenuti u limitiranu kino i VOD distribuciju.

Forsaken poster Forsaken poster2 forsaken-poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

John Henry returns to his hometown in hopes of repairing his relationship with his estranged father, but a local gang is terrorizing the town. John Henry is the only one who can stop them, however he has abandoned both his gun and reputation as a fearless quick-draw killer.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

2 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.