Akcija

Breakdown (2016)

Ako su na mnogobrojni filmovi o profesionalnim ubojicama ičemu naučili, onda je to da su oni cool, da se (uglavnom) vole lijepo oblačiti, te da su vješti sa raznoraznim oružjem i u hand to hand borbama. Ali naučili su nas također i to, da neki od njih imaju slabu točku, a ta točka je uvijek neka njima draga osoba; djevojka, žena, djeca…ili pak pas! To nas dovodi do zaključka da bi profesionalni ubojice svakako trebali biti “samotnjaci”, ljudi bez obitelji…i životinja, tako im nitko ne bi mogao nauditi, ili ih dovesti u nezgodnu situaciju. A u nezgodnoj situaciji će se naći profesionalni ubojica i glavni junak britanske akcijske triler drame Breakdown redatelja i scenarista Jonniea Malachia, i to ni više ni manje nego zbog obitelji koju mora zaštiti.
Breakdown je priča o Alfieu Jenningsu, profesionalnom ubojici, ocu, i suprugu kojega progone vizije iz njegov nasilne prošlosti. Ali kada ga njegova prošlost napokon sustigne, Alfie će se naći na samom rubu ludila, i što je najgore, mučeći nekog jadnika, Alfie će doživjet živčani slom ispred svog poslodavca. To će dovesti u pitanje njegov razum i profesionalnost, ali i sigurnost njegove obitelji. Naime, njegov poslodavac, psihotični Albert Chapman će biti primoran da Alfiea podvrgne testu, da ga potjera do krajnjih granica i samim time ugrozi njegovu obitelj. A paklena istina će Alfiea natjerati da otvori oči; da bi on i njegova obitelj bili slobodni i sigurni, Chapman i njegova organizacija mora nestati.
U glavnoj ulozi je svojevrsni “britanski Liam Neeson” (a moglo bi ga se usporediti i sa Dolphom Lundgrenom), Craig Fairbrass, čovjek kojega smo u zadnje vrijeme mogli gledati u filmovima The Outsider i Gunned Down. Osim njega tu su još Emmett J ScanlanJames CosmoMem FerdaTamer HassanOlivia GrantBruce PayneRab Affleck, te Amanda WassBreakdown prvo kreće u pohod britanskih kina 15. siječnja 2016., a zatim će tri dana kasnije, 18. siječnja, film izaći na DVD-u i VOD platformama.

Breakdown poster Breakdown poster2

IMDB

Official site

TRAILER

 

RADNJA

Alfie Jennings -Professional contract killer. Haunted by horrific visions of the men he has killed, Alfie spirals towards the brink of madness as his past catches up with him. One of the founding members of elite hitman fraternity, Homefront, Alfie’s panic attacks now compromise this once ruthless ex-elite soldier and leader of men. His tense family life rapidly approaching boiling point, a sheltered daughter on the brink of womanhood, a beautiful, neglected wife on the brink of despair, Alfie is lost. An embarrassing public breakdown during a torture in front of his employers and client, calls Alfie’s sanity and professionalism into question, forcing ex-Army Major, Albert Chapman, the psychopathic head of Homefront, to begin threatening the lives of Alfie and his family. As Alfie is tested, pushed to the limits by his own employers, the noose tightening around the Jennings family, the hellish truth is finally realised; if Alfie and his family are ever to be truly free, Homefront have to die, they all have to die.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.