Avanturistički film

Tex Montana Will Survive! (2015)

Snimiti film u današnje vrijeme i nije tako teško. Dovoljno je da imate malo bolju kameru (ili smartphone), računalo, volju i entuzijazam, te kakvu-takvu priču. Nije čak ni neki problem distribuirati film! Dovoljno je da ga stavite na Youtube, Vimeo ili na Torrent, da ga malo izreklamirate po Facebooku i(li) raznoraznim forumima, i ljudi će ga gledati. Ali zaraditi na filmu, te eventualno živjeti od toga…e pa ukoliko niste velika zvjerka iz nekog major studija ala Warner brothers ili Universal koji svoje filmove distribuiraju u kinima diljem svijeta, e pa onda teško da ćete zaraditi nešto.
To je na svojoj koži iskusila ekipa hvaljenog, nagrađivanog, te uistinu dobrog nezavisnog zombie filma The Battery koji je 2012. obišao mnogobrojne svjetske filmske festivale (uključujući i naš Fantastic Zagreb Film Festival), te pokupio mnogobrojne nagrade, i na kraju krajeva izašao na Blu Ray-u. Ali u konačnici, sami autori spomenutog filma nisu zaradili apsolutno ništa od same distribuciju, a da stvar bude još gora, mnogobrojni fanovi filma su im se u lice hvalili kako su film skinuli sa torrenta. Doduše, to nije u potpunosti pokolebalo Jeremya Gardnera, redatelja, scenarista, producenta i jednog od glavnih glumaca tog filma, pa nam on donosi svoj novi uradak, niskobudžetnu avanturističku komediju Tex Montana Will Survive! koji je režirao zajedno sa Christianom Stellom.
Tex Montana Will Survive! je priča o istoimenom voditelju hit reality showa o preživljavanju kojega razotkriju kao prevaranta. Stoga da bi “oprao” ljagu sa svog imena i svima dokazao da nije prevarant, Tex odluči otići sam-samcat u divljinu te svima pokazati da može preživjeti u divljini, ekstremne vremenske uvijete, te vlastitu nesposobnost.
Film je snimljen bez scenarija sa budžetom od svega 1500$, sa ekipom od šest ljudi. Osim Gardnera koji i ovaj puta igra glavnu ulogu, u filmu se još pojavljuju Adam CronheimKelly McQuade, i Elise Stella. Ne želeći ponoviti greške od zadnji puta, Gardner i ekipa su odlučili doskočiti “problemu distribucije” tako što su odlučili film distribuirati sami, besplatno! Ali pod jednim uslovom! Naime, pokrenuli su Kickstarter kampanju sa namjerom da prikupe 50,000$ kako bi na taj način pokrili svoje troškove i moguću zaradu koju ovako nikada neće ni vidjeti. Kampanja je bila uspješna, te su nakon prikupljenih 53,889$ film pustili u distribuciju putem Youtubea, Vimea, a možete ga i skinuti sa torrenta. Dakle, da ponovim(o) još jednom, ukoliko Vas je ova najava zaintrigirala i želite pogledati ovaj film,možete to učiniti odmah na nekoj od ovih platformi koje sam naveo. Uživajte!

Poster-Extra-Large

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

After being discovered as a fraud, Tex Montana, host of a hit survival show has set out to prove that he CAN survive the wilds, the weather, and his own ineptitude.

SLIKE

Still-1 Still-2 Still-3 Still-4 Still-5 Still-6

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.