Akcija

NAJAVA – Rzhev (2019)

Jeste li znali da su Rusi zadnjih 5-6 godina, svake godine izbacili minimalno jedan ratni film, a bilo ih je zapravo i više. Neću sad nabrajati koji su to, to ćete morati sami izguglati, spomenut ću samo par prošlogodišnjih, kao npr. Immortality Corridor, T-34, i Saving Leningrad. A tu je također i Rzhev, Ruski povijesni ratni spektakl redatelja Igora Kopylova.
Rzhev je baziran na romanu Vyacheslava Kondrateva koji “govori” o Bitci za Rzhev. Iako je izvolijevala pobjedu, takozvana Crvena Armija je pretrpjela velike gubitke, ali unatoč tome naređeno im je da pod svaku cijenu zadrže selo Ovsyannikovo, sve dok ne stigne pojačanje. No, čini se da bi ova bitka mogla biti posljednja za sve njih, jer su brojčano iznimno nadjačani.
U glavnim ulogama ovog ruskog ratnog spektakla su Sergey Zharkov, Ivan Batarev, Oleg Gayanov, Arsenity Semenov, Alexander Gorbunov, Grigori Nekrasov, te još mnogi, mnogi drugi. Ruska premijera ovoga filma se održala 05. prosinca 2019. Mi ćemo ga zasigurno moći pogledati u prvoj polovici 2020-e.

 

IMDB

A Red Army company has suffered great losses, but despite this, is ordered to hold the Ovsyannikovo village at all costs, until reinforcements arrive. Heavily outnumbered, it seems like this battle could well be the last for them… 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.