Akcija

Online Kino – Predator: Dark Ages (2015)

Još od kako su se prvi put pojavili na filmskim platnima, Alien i Predator su postali i ostali dva najpoznatija filmska čudovišta u svijetu filma sve do dana-današnjega. Alien je doduše imao nešto više sreće što se nastavaka tiče, tj. imao ih je više nego Predator, no kvantiteta ne znači nužno i kvalitetu. Pa tako izuzev originalnog Ridleyevog Aliena jedino Cameronovi Aliensi uživaju dobar glas među fanovima (a mnogi se čak slažu da je taj nastavak i bolji od samog originala). Fincherovu trojku pak mnogi krive za uništavanje serijala, a ni Jeunetov Alien: Resurrection ne kotira nešto bolje.
S druge strane fenomenalnog McTiernanovog Predatora je naslijedio Hopkinsov Predator 2, dostojan nastavak originala, ali ipak ne u istom ranu sa njim. Posve očekivano ova dva izvanzemaljca su se napokon sukobili 2004. u osrednjem AVP: Alien vs. Predator, a ništa bolje nije prošao ni nastavak iz 2007., AVPR: Aliens vs Predator – Requiem. Pa čak ni Rodriguezovi Predatorsi nisu uspjeli ponovno osvjetlati obraz najpoznatijem svemirskom lovcu (na lubanje).
Pa nije s toga nikakvo čudo da su fanovi odlučili uzeti stvari u svoje ruke, pa je tako unazad 20-ak godina snimljeno mnoštvo fan filmova. Da sada ne nabrajam baš sve, detaljniji popis možete pronaći OVDJE. Ali neke naslove, posebice one malo bolje, ipak treba izdvojiti, kao primjerice Batman Dead End iz 2003. u kojem se najpoznatiji svemirski lovac sukobi sa Batmanom! A tu je i neimenovani Predator Fan Film koji naslovnom “junaka” stavlja u vrijeme Drugog Svjetskog Rata gdje se slično kao i u originalnom filmu sukobljava sa skupinom vojnika. Film je tim više impresivniji kada se zna da je snimljen u roku od svega 3 dana sa budžetom od svega 500$! A tim dvama naslovima sada možemo pridružiti i Predator Dark Ages redatelja i scenarista Jamesa Bushea.
Riječ je o britanskom 27-minutnom filmu koji je radnjom smješten u vrijeme nakon Križarkih ratova. U filmu tako pratimo skupinu ratom obilježenih vitezova križara koji su se upravo vratili u Englesku u nadi da će tamo pronaći svoj mir. Ali ubrzo dolaze do spoznaje da je neprijatelj još bliže i još opasniji i smrtonosniji nego prije, te da definitivno nije sa planete Zemlje. Njihove vještine i oružje, ali i njihova vjera će biti stavljeni na kušnju kada se nađu oči u oči sa Predatorom!
Film je (navodno) snimljen sa budžetom od 5,525£ koji su sakupili zahvaljujući fanovima putem stranice Kickstarter. U glavnim ulogama su Adrian BouchetAmed HashimiSabine CrossenBen Loyd-HolmesJon CamplingJoe EganPhilip Lane, te David GoddardPredator Dark Ages je javnu premijeru imao 23. svibnja 2015. na MCM Expo London Comic Conu, a ubrzo nakon toga se pojavio i online. Vi ga možete pogledati u cijelosti na linku ispod. Stoga odvojite 20-ak (i nešto sitno) minuta slobodnog vremena, zavalite se u svoju udobnu stolicu, stavite video na full screen i lupite play! Uživajte u filmu.

Predator Dark Ages poster Predator Dark Ages poster2 Predator Dark Ages poster3 Predator Dark Ages poster4 Predator Dark Ages poster4b Predator Dark Ages poster4c Predator Dark Ages poster5

IMDB

Official Facebook Page

RADNJA

Dark ages follows a group of war-torn Templar knights who have returned from the Eastern lands, back to England, only to find that the enemy is now a lot closer and a lot more deadly than before. Throughout time the Predator has always looked for the greatest warriors to fight in battle, and with this short film we will see him put to the test against the some of the best history has ever seen, the Templar Knights. Their battle with the Predator is the thing Myths and Legends are made of. (An Independent fan film, not associated with 20th Century Fox)

TRAILER

 

WATCH MOVIE

 

SLIKE

0 0b 0d 0c 1 2 3 4 5 6 7 8

 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.