Akcija

12 Rounds 3: Lockdown (2015)

Godina je 2009., a redatelj Renny Harlin je iza sebe naredao nekoliko OK i so-so filmova, ali nije imao hit još od 1999. i filma Deep Blue Sea. Ali uto mu se ukaže prilika da se još jednom okuša na svom terenu, te da režira akcijski triler zanimljive premise, 12 Rounds. To je ujedno bila i još jedna prilika za kečera Johna Cenu da nakon financijskog neuspjeha zvanog The Marine pokaže i dokaže filmskim producentima da je ipak sposoban iznijeti na svojim leđima srednjebudžetni film i pri tome zaraditi koji dolar.
Na žalost, film je neslavno propao zaradivši na uloženih 22 milijuna svega 12-ak milijuna $, tj. 17 milijuna $ u cijelom svijetu! A ni kritika ga nije baš najbolje prihvatila, tj. uglavnom ga je sasjekla. Sa tim neuspjehom je završila i Cenina filmska karijera nakon čega se on još više posvetio svojoj kečerskoj karijeri, dok se Harlin pak nakon dvogodišnje pauze posvetio režiji TV serija i niskobudžetnih DTV naslova. Pa ipak, četiri godine nakon tog filma, nekome je palo na pamet da ne bi bilo loše snimiti nastavak! Doduše, niskobudžetni DTV nastavak za DVD i Blu Ray tržište. Harlina ovaj puta nije nitko zvao pa je u redateljsku stolicu sjeo Roel Reiné, a Cenu je zamijenio jedan drugi kečer, Randy Orton. Njih dvojica su tako sa budžetom od svega 4 milijuna $ napravili 12 Rounds 2: Reloaded!
Iskreno, teško je naći ikakve informacije dali je taj film išta zaradio, no očito je da ipak je, jer ove godine nam stiže još jedna nastavak, niskobudžetni akcijski triler DTV produkcije 12 Rounds 3: Lockdown. Režiju je ovaj puta preuzeo Stephen Reynolds, a glavnu ulogu Jonathan Good poznat također i pod imenom Dean Ambrose. Za razliku od prethodnog nastavka koji je strukturom radnje bio dosta sličan originalu a 12 rundi se odnosilo na 12 zadataka koje je glavni junak trebao izvesti kako bi spasio voljenu osobu, ovdje se tih “12 rundi” odnosi na broj metaka koje glavni junak ima u svom pištolju.
Naime, 12 Rounds 3: Lockdown nam donosi priču o detektivu Shawu koji se vrati na dužnost nakon pucnjave u kojoj je poginuo njegov partner, a on ostao ranjen. No već prvog radnog dana Shaw otkrije dokaz koji inkriminira neke njegove korumpirane kolege iz postaje. Kada oni saznaju da im je Shaw na tragu, odluče zaključati postaju te ga pokole sa namjerom da ga eliminiraju i da se dočepaju dokaza, te da mu podmetnu ubojstvo koje su oni počinili. Sa 12 metaka u svom pištolju, Shaw će učiniti sve u svojoj moći kako bi ih razotkrio i izvukao živu glavu.
Dakle, (još jedan) Die Hard scenarij! Ali dobro, neka…Die Hard klonovi su obično zabavni za gledanje. Osim Gooda, tj. Ambrosea u filmu još igraju Roger R. CrossDaniel CudmoreLochlyn MunroTy OlssonSarah SmythRebecca MarshallKirby Morrow, te još mnogi drugi. 12 Rounds 3: Lockdown kreće u limitiranu kino distribuciju i VOD distribuciju 11. rujna 2015. Do karaja godine film će izaći i na DVD-u i Blu Ray-u.

12 Rounds 3 Lockdown poster 12 Rounds 3 Lockdown poster2

IMDB

TRAILER

 

CLIP1

 

CLIP2

 

CLIP3

 

RADNJA

Shaw, a detective who returns to active duty after the death of his partner, uncovers evidence linking his fellow officers to a murder. But they frame him for a homicide he didn’t commit. Trapped in his own precinct, Shaw will do whatever it takes to expose the dirty cops and clear his name. With twelve rounds in the clip and one shot at redemption, nothing will stand in Shaw’s way in this action-packed thriller.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 

1 replies »

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.