Avanturistički film

Everest: The Summit of the Gods (2016)

Ako pratite domaću i svjetsku kino ponudu, onda ste zasigurno primijetili kako se u toj ponudi prošlog mjeseca između ostaloga našla i biografska avanturistička drama Everest redatelja Baltasara Kormákura koja je kod publike prošla pomalo nezapaženo. Film je inače baziran na istoimenom događaju koji se dogodio 1996. godine kada je skupina alpinista umalo poginula na Mount Everestu kada ih je zahvatila strašna oluja. Točnije, neki od njih i jesu poginuli, dok su ovi koji su preživjeli, a pri tome prije svega mislim na novinara Jona Krakauera, izjavili da je film totalno sranje koje nema veze sa onime što se zbilja dogodilo gore.
Ali ako ste unatoč teškim Krakauerovim riječima uživali u filmu Everest, i generalno volite filmove koji se radnjom odvijaju u snježnom planinskom orkuženju, kao što su primjerice K2Cliffhanger ili pak Vertical Limit, onda će Vas razveseliti vijest kako nam početkom 2016. stiže još jedan film koji se bavi usponom na Everest! Radi se naime o Japanskoj avanturističkoj drami Everest: The Summit of the Gods redatelja Hideyukia Hirayama. Za razliku od ovog Hollywoodskog Everesta koji je baziran na istinitoj priči, ovaj Japanski Everest je baziran na romanu “Kamigami no Itadaki” autora Bakua Yumemakura, a govori o Makoto Fukamachiu, japanskom kamermanu koji na ulicama Nepala pronađe jedan stari fotoaparat koja bi mogla pomoći u rješavanju misterije da li je George Mallory uistinu prva osoba koja se ikada popela na vrh Mount Everesta 08. lipnja 1924. Tragajući za prošlošću starog fotoaparata, Makoto upozna legendarnog alpinistu Joji Habua koji zbog svoje nesavjesne i nemarne osobnosti živi izoliran od ostatka svijeta.
Film je snimljen u razdoblju od 4 mjeseca na autentičnim lokacijama na Mount Everestu i Nepalu, što ga čini prvim japanskim filmom snimljenim na Mount Everestu. U glavnim ulogama su Hiroshi AbeMachiko OnoJun’ichi OkadaPierre TakiShunsuke KazamaKuranosuke SasakiSergey Kuvaev, i Masahiro Kômoto. Japanska premijera filma Everest: The Summit of the Gods će se održati 12. ožujka 2016.

Everest The Summit of the Gods poster Everest The Summit of the Gods poster2 Everest The Summit of the Gods poster3

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

 

RADNJA

Makoto Fukamachi (Junichi Okada) is a Japanese cameraman. He finds an old camera on a backstreet of Nepal. The camera might possibly solve the mystery of whether George Mallory became the first person to successfully climb Mount Everest on June 8, 1924 or not. Pursuing the old camera’s past, Makoto Fukamachi meets legendary Alpinist Joji Habu (Hiroshi Abe). Joji Habu is isolated from other people because of his reckless and thoughtless personality.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

1 replies »

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.