Avanturistički film

The Survivalist (2015)

Živimo u užurbanom i modernom svijetu, te smo postali neizmjerno ovisni o tehnologiji, gadgetima i komforu koji nam pruža današnjica. Samim time mnogi od nas su izgubili dodir sa prirodom, i pitanje je koliko bi nas uopće moglo preživjeti u divljini, bez mobitela, interneta i mnogobrojnih aplikacija (i čega sve ne), kada bi se nekim slučajem našli u takvoj situaciji. Ali da život u svijetu bez tehnologije i struje, i daleko od civilizacije, nije jednostavan, imati ćemo prilike vidjeti u nezavisnoj britanskoj “post-apokaliptičnoj” triler drami The Survivalist redatelja i scenarista Stephena Fingletona.
The Survivalist je priča o čovjeku koji je nakon propasti moderne civilizacije odlučio živjeti van “mreže”, u divljini, sakriven daleko od ljudi. Uzgaja svoju hranu i svoj posjed štiti od mogućih lopova zamkama i dvocijevkom. Ali njegovo obitavanje u samoći je počelo uzimati danak, pa on polako počne gubiti doticaj sa stvarnošću. A situacija se dodatno zakomplicira kada mu se na vratima pojave Kathryn i njezina kćerka Milja koje su u potrazi za hranom i spremne su učiniti sve da je se domognu.
The Survivalist je zapravo svojevrsni “nastavak/remake” kratkometražnog filma Magpie iz 2014. kojega je također napisao i režirao Fingleton. Glavnu ulogu mu ponovno igra Martin McCann, a svoju ulogu iz kratkiša također ponavljaja i Mia Goth. Osim njih tu su još Andrew Simpson, Douglas Russell, Kieri Kennedy, Olwen Fouere, Ryan McParland, te još mnogi drugi. The Survivalist se do sada našao na programu mnogobrojnih festivala (npr. Tribeca Film Festival, Belfast Film Festival, Zurich Film Festival, Stiges International Fantastic Film Festival itd.), a osvojio je također i nekoliko nagrada. Službena britanska premijera je zakazana za 12. veljače 2016.

The Survivalist poster

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

The story of a man in a time of starvation, living off the grid since before the grid went down. Growing food on a small farm hidden deep in a forest, he protects his land from thieves and foragers with man traps and a shotgun. But the long years alone have taken their toll on him, and he is beginning to lose his grip on reality. His isolation is broken by two visitors; Kathryn and her teenage daughter, Milja. They are starving and desperate for food. Initially reluctant to share any, he relents when they offer a night with Milja. The exchange becomes an uneasy ongoing arrangement; as Kathryn schemes to take control of the farm, and the Survivalist finds his feelings growing for her daughter. When the farm comes under attack from outsiders, they find they must work together to survive, developing loyalties which will be tested when food runs short.

SLIKE

4 3 2 1

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.