Drama

The Grand Seduction (2013)

Baš neki dan predstavljajući Vam film Let Us Prey sam onako usput spomenuo kako ima dosta ljudi koji jednostavno nisu zadovoljni svojim poslom ili radnim mjestom, te bi najradije radili nešto drugo, mnogo zanimljivije i uzbudljivije. A raditi u nekom malom i izoliranom mjestu, primjerice na otoku, gdje se ne događa baš mnogo toga svakako nije nešto o čemu sanjaju mladi i ambiciozni ljudi. Ali opet, mir i tišina imaju svojih prednosti također. No mladi junak Kanadske komične drame The Grand Seduction će to shvatiti na malo teži (i prisilni) način.
The Grand Seduction redatelja Dona McKellara je priča o stanovnicima malenoga otoka Tickle Head, i mladom liječniku Lewisu koji privremeno dolazi na otok kako bi u par dana pregledao stanovnike otoka i zatim se vratio u grad. Ali stanovnicima otoka trebaju stalnog liječnika kako bi otvorili tvornicu koja bi otvorila nova radna mjesta. Pa kako bio ga pod svaku cijelu zadržali na otoku, stanovnici će predvođeni nezaposlenim ribarom Murrayem učiniti sve su svojoj moću kako bi mladom liječniku svoj otok predstavili u najboljem svijetlu i kao idealno mjesto za njega. Zbog toga će se svi skupa u nekoliko navrata naći u pomalo nezgodnim i smiješnim situacijama.
Budžet filma iznosi 12,7 milijuna $, a u glavnim ulogama se pojavljuju Brendan Gleeson i Taylor Kitsch. Tu su još Liane BalabanGordon PinsentAnna HopkinsRhonda RodgersSteve O’Connell, te mnogi drugi. Filmje premijerno prikazan u Kanadi 08. rujna 2013. na Toronto International Film Festivalu. Nakon toga se našao na programu još nekolicine filmskih festivala kao što su Atlantic Film Festival, Torino Film Festival, te Santa Barbara Film Festival. Službena limitirana američka kino premijera će se održati 30. svibnja 2014.

grand seduction poster grand seduction poster2

IMDB

TRAILER1

TRAILER2

RADNJA

The only hope for the tiny outport of Tickle Head is a new Petrochemical plant, but in order to qualify for the bid they need to prove they have a resident doctor. When fate sends Dr. Paul Lewis (Kitsch) their way, unemployed fisherman, Murray French (Gleeson) mobilizes the town to do everything they can to convince the fast living, jazz loving, cricket playing doctor that their sleepy harbour is a paradise tailor-made just for him.

SLIKE

1 DDY_5648.jpg 3 DDY_4343.jpg 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.